Köpguide: För dig som inte vill vänta på en Apple Watch

Vi har den senaste tiden fått in många frågor kring hur man får tag på en Apple Watch. Den här artikeln kommer gå igenom hur man får tag på en Apple Watch redan nu.

För ett tag sedan gick Apple ut med ett pressmeddelande där man talade om att Apple Watch kommer till ytterligare sju länder i slutet av juni. Tyvärr är Sverige inte ett av länderna på den listan.

Men misströsta inte! Det finns fortfarande möjligheter att få tag i ett exemplar av klockan. I nuläget behöver du ha en adress i något av länderna som klockan skeppas till för att din beställning ska gå igenom. Detta innebär kort och gott att du kan låta Apple leverera din klocka hem till en kompis eller släkting som sedan skickar vidare klockan hem till dig.

För de som inte har den möjligheten finns det en utväg: Borderlinx. Borderlinx är ett företag som specialiserat sig på att ta emot paket från till exempel Apple i England och sedan vidarebefordra dem hem till kunder runt om i världen.

Kort sagt funkar Borderlinx som så att du får en adress till deras anläggning som du anger som leveransadress i Apple Store.

Så här gör du för att beställa en Apple Watch redan nu:

Steg 1: Registrera ett konto hos Borderlinx. Det går snabbt och tar endast ett par minuter.
BL-homepage BL-regformNär du är klar klickar du på Register now. Då skickar Borderlinx iväg ett email till dig som du ska öppna. I mejlet finns det en länk. Den behöver du klicka på för att slutföra din registrering hos Borderlinx.

Steg 2. Logga in på Borderlinx och skriv ner din adress. Detta är viktigt då det är den adress vi ska ange senare när vi ska genomföra köpet av Apple Watch hos Apple.Skärmavbild 2015-06-07 kl. 18.07.47

Här är det bra att behålla fönstret med adressen uppe samtidigt som man lägger sin beställning. På så sätt så missar man ingen detalj.

Steg 3. Nu är det dags att gå till Apple Online Store och välja vilken klocka du vill ha.

När du gjort dina val och klickat dig fram till betalningsfönstret hos Apple ska du göra såhär:

Skärmavbild-2015-06-07-kl.-19.07.43

Som synes ovan har postnumret fyllts i automagiskt av Apple. Detta är helt i sin ordning. Det enda som du ska göra är att se till att kryssrutan vid ”This is a business address” är ikryssad. Klicka sedan på View delivery options och klicka sedan på Save.

Nu är vi nästan klara med ordern och nu återstår bara att fylla i adressen till Borderlinx (se bild nedan) och att fylla i sitt kreditkortsnummer. Vänligen tänk på att Apple kan behöva dra en liten summa från kortet för att se att det är aktivt och fungerar, detta är helt normalt.

När ordern är lagd och godkänd kommer du få ett e-postmeddelande från Apple med beräknad leveranstid. Det kan dock hända att den kommer tidigare än beräknat. När din order kommer fram till Borderlinx får du ett nytt mail från Borderlinx. Följ sedan de instruktioner som de ger dig för att få klockan hemskickad till dig.

Som en service erbjuder Apple en videosession (ungefär som ett FaceTime-samtal) där en Apple-specialist hjälper dig att komma igång med din nya Apple Watch. Du kommer få ett epostmeddelande från Apple i samband med leveransen av klockan till Borderlinx, viktigt är då att spara det meddelandet då du kan boka in en session när du har klockan i din hand.

Notera: Apple har i vissa fall avbokat ordrar med Borderlinx. Våran beställning via Borderlinx har ännu inte avbokats.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.