iPhoneGuiden.se

Inte nog med att den senaste version av iPhone OS blockerar fler och fler tredjepartsmetoder, nu visar det sig även att den hänger sig. iPhone med OS 3.1 har visat sig hamna i ett komaliknande läge där varken touchskärmen, powerknappen, homeknappen, volymknappen eller något annat som gör att man kan hantera telefonen fungerar. Enda alternativet vid situationer likt det ovannämnda är att göra en så kallad hard reboot, det vill säga hålla in power- och homeknappen i tio sekunder.

Felet har visat sig vara ett allmänt problem där många iPhoneanvändare ger hård kritik i Apple:s supportforum. Som vanligt, måste jag tyvärr medge, slår Apple ifrån informationen och delger att problemet är något som dem aldrig har hört talas om, dessutom framgår det att Apple inte kan konstatera att det är fel i mjukvaran.

Det är synd att det alltid finns något att klaga i hos mjukvarorna, betyder det nu att Apple kommer att släppa en 3.1.1 där alla måste nyttja tid till att uppdatera telefonen? Personligen känns det som att 3.1 släpptes i stridens hetta för att förebygga att individer låser upp sina telefoner. Anledningen till känslan är just för att det tog knappa två månader för uppdateringen att anlända vilket är en relativt kort tid när det inte finns några större fel. Men men, det blir ännu mer diskuterbart när det framgår att folk som nedgraderar sina iPhones till 3.0.1 blir av med komaläget.

För mer av konflikten mellan iPhoneanvändare och Apple hänvisar jag er till Apples supportforum!

1251758269_7783