Kina har mer än bara förfalskade iPhoneenheter

När det gäller kopior och falska produkter riktas ofta tankarna mot Kina, både på gott och ont. När det gäller iPhone och iPad finns det så gott som inga tecken på att enheterna är falska annat än priset och det är en chansning man får ta. Något som dock inte alls är lika självklart är att det inte bara är produkterna som är förfalskade, utan även butikerna.

9to5mac har kommit över bilder från BirdAbrod som visar en Apple Store i Kina, bakom allt detta visar det sig dock att butiken inte ingår i Apple:s infrastruktur och hela butiken är i själva verket en förfalskning. Allt är mer eller mindre identiskt, blåa tröjor för de anställda, reklamen, utrymmet och allt annat som modellerar på bilderna. Frågan är hur det ligger till med personalens kompetens.

Vi får hoppas att dom som arbetar i butiken förstår att det inte är Apple som är arbetsgivare i detta fall. Jag hoppas också att inte allt för många turister går på det här, samtidigt som det känns som om att Apple borde göra något? Kan man stämma företag för designstöld borde väl ändå detta gå att klassa som något grovt?

Källa: IFOAppleStore [Via]

HS

HS

Skribent

Dela:

Comments are closed.