Jailbreak till iPhone 4S och iPad 2 är klart – Bara buggfixar kvar

På Dev-Teams blogg går det nu att läsa att det det efterlängtade jailbreaket till A5-enheterna iPhone 4S och iPad 2 är klart. Det enda som saknas är en buggjakt för att göra själva jailbreakprocessen så säker som möjligt för oss användare.

Redan igår kväll skrev Joshua Hill (@p0sixninja) ”not much longer now” på sin Twitter vilket gav förhoppningar om jailbreakframgångar. Efter att under morgonen ha läst inlägget på Dev Teams blogg blir det extra tydligt och många av oss nu kan dra en lättnadens suck av vetskapen att jailbreaket av allt att döma faktiskt kommer att få se dagens ljus inom en väldigt snar framtid.

En sak som är extra rolig med just detta jailbreak är att fler jailbreakare än någonsin. Inte nog med att Dev Team, som ligger bakom redsn0w, samarbetat med @pod2g som är personen som tagit fram untetherjailbreaket för 5.0.1. Dessutom har Chronic Dev Team, som ligger bakom jailbreakverktyget Greenp0ison, varit med. @pod2g har på sin blogg kallat den temporärt ihopslagna gruppen för ”Dream Team”, och för många av oss kan denna sammanslagning bidra till att vi slipper fortsätta att bara drömma om ett jailbreak till våra A5-enheter.

Utöver att stödja mjukvaran 5.0.1 kommer det också gå att jailbreaka iPhone 4S med iOS 5.0. Vill du öka chansen för att kunna låsa upp din iPhone 4S är det extra viktigt att din iPhone använder just 5.0 och inte 5.0.1. Tyvärr är det inte möjligt att gå ner från 5.0.1 till 5.0 för att låsa upp iPhonen, så vida du inte har versionnummer (9A406), då du fortfarande kan nedgradera basebandet genom att återställa till 9A405-versionen av 5.0.1, så länge Apple fortfarande signerar denna mjukvaran.

På Dev Teams blogginlägg som länkas nedan kan du läsa mer om vilka team som gjort vad med jailbreaket, i vilken form jailbreaket kommer släppas och hur du kan göra för att bidra finansiellt som ett tack till det massiva arbetet jailbreakarna lagt ner på detta jailbreak. iPhoneguiden kommer självklart meddela så fort ett jailbreak blir tillgängligt för nedladdning, men det kan alltså inte dröja allt för lång tid tills dess!

Källa: Blog.iphone-dev.org

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.