Jailbreak för iOS 11.3.1 – så gör du

Har du redan uppdaterat till iOS 11.4? Om inte, har du möjlighet att jailbreaka telefonen. Med tanke på de många funktioner och appar som lanseras kontinuerligt, blir det mindre och mindre spännande att jailbreaka. Samtidigt kan många känna ett sug efter appar och funktioner som inte är godkända av Apple.  

De som har jailbreakat förut vet att det kan vara värt att vänta ett tag med att installera en ny version av iOS. Detta eftersom det helt enkelt tar ett tag att möjliggöra jailbreak för användarna.

Något som du bör känna till angående just den här metoden, är att den är vad som kallas för semi-untethered. I klarspråk innebär det att jailbreaken kommer att försvinna om telefonen laddar ur, eller om du startar om den.

Något annat som man bör känna till är att detta kommer med vissa risker. När du laddar ned appar från App Store är de i hög mån granskade och kontrollerade. Utvecklarna av dessa appar kan inte göra vad som helst på din iPhone, helt enkelt. Det här skyddet har du inte om du jailbreakar telefonen och laddar ned appar från inofficiella motsvarigheter till App Store. Var noga med att hålla dig till appar med många recensioner och med att undersöka platsen du laddar ned ifrån.

Se också till att ta en back-up på telefonen innan du börjar. Skulle någonting gå fel har du åtminstone räddat dina filer. 

Följande instruktioner följs på egen risk.

Så här installerar du Jailbreak

  1. Ladda ned Electra till din dator.
  2. Ladda ned Cydia Impactor.
  3. Koppla in din iPhone till datorn. Ignorera eller stäng ned iTunes om det öppnas.
  4. Öppna upp Cydia Impactor och dra filen Electra1131.IPA in i programmet.
  5. Logga in med ditt Apple ID hos Cydia Impactor. När du har loggat in kommer IPA-filen att installeras på din telefon.
  6. Du kommer nu att se en ny ikon på hemskärmen, men vänta med att öppna den. Gå istället till Inställningar > Allmänt > Profiles & Device Management och tryck sedan på ditt Apple ID och ”lita på”.
  7. Aktivera flygplansläge och starta Electra-appen.
  8. Nu är det bara att trycka på ”Jailbreak” och vänta ett tag. Sedan kan du helt enkelt slå av flygplansläge och utnyttja att Apples murar har fallit.

Viktigt att komma ihåg är att iOS 11.3 inte går att ladda ned längre. Skulle något gå fel och du tvingas återställa telefonen kommer du att behöva installera iOS 11.4, och därmed kommer den här metoden inte längre att fungera. Om du däremot behåller 11.4 ett tag kommer det med stor sannolikhet att dyka upp en jailbreak även till den versionen.

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela: