iPhoneGuiden.se

Apple uppdaterade nyligen sin senaste version av iTunes till 9.0.1 av flertaliga orsaker. Från iPhone dev team framgår det att även denna version av iTunes inte hindrar oss som jailbreakat och låst upp våra telefoner. Det som dock är ett problem är för dem som uppdaterat sina telefoner till 3.1 via iTunes 9.0!

Summerat kan vi säga som så att dem som har iPhone 2G samt 3G kan lungt uppdatera iTunes, även första generationens iPod touch har fotfäste i den här frågan. Ni med 3GS och 2G, 3G touch rekommenderas starkt att vänta med både iTunesuppdateringen och OSuppdatering. Om ni mot förmodan redan uppdaterat iTunes är inte det ett allt för stort problem dock, däremot om ni på köpet har uppdaterat till 3.1 ligger ni illa till i dagsläget.

För er som inte känner till problematiken med iPhone 3GS med OS 3.1 i kombination med senaste iTunes så ligger det till så att Apple signerar alla uppdateringar som sker via iTunes. Signeringen bidrar i sin tur att det inte går att nedgradera mjukvaran efter att den en gång blivit uppdaterad, det vill säga det går endast att återställa till 3.1 och inte någon föregående version. Detta blir oerhört problematiskt då jailbreaken bygger mycket på att återställa mjukvaror alternativt arbeta i DFU-läget!

Mer info finns hos Saurik!