iRig – använd din iPhone som gitarrförstärkare

Är du trött på att bära runt din gitarrförstärkare och dina pedaler överallt? Eller har du en granne som bankar i väggarna så fort du drar av ett riff? Då kan iRig vara något för dig. iRig är en liten extern adapter som du kopplar mellan din gitarr, din iEnhet och dina hörlurar för att kunna jamma vart som helst, när som helst.


iRig hör ihop med applikationen AmpliTube där du kan välja mellan olika pedaler och förstärkare. Förstärkaren som kommer med gratisversionen av AmpliTube innehåller de vanligaste reglagen som till exempel Gain, bass, Mid, Treble och Reverb. Självklart innehåller den också en tuner och metronom. Du kan även importera sånger från ditt bibliotek och spela med. Du kan loopa partier i låtar och till och med sakta ner tempot, om du ska repa in ett solo. Den är kompatibel med både bas och elgitarr, dock är orginalförstärkaren en gitarrstack.

iRig är enkel att använda och ger ifrån sig ett riktigt bra ljud när du kopplar in en elgitarr. Den kräver lite bättre hörlurar än standard-headsetet för bästa ljud, men ljudet är förvånande bra och verklighetstroget. Applikationen är lättmanövrerad och passar som bäst på iPad, där du får en fantastisk överblick över pedaler och reglage medans du spelar. Fungerar också bra på iPhone, ljudet är verkligen förvånande bra.

Den enda stora nackdelen jag har hittat är att det inte fungerar bra att spela med en halvakustisk gitarr, då det ger en hemsk fördröjning och rundgång. Förutom det är detta en fantastisk liten leksak för gitarrister!

Värt att notera är att du får betala 149 kronor om du vill ha hela versionen av applikationen, även fast du betalat ca 490 kronon för adaptern. Vill du ha Fender® versionen av applikationen är det ytterligare 109 kronor för den applikationen.

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.