iPhoneGuiden.se

Version 3.1 för iPhone är endast ett fåtal veckor gammal och det spekuleras redan vilt om huruvida vi kommer att se en uppdaterad mjukvara och när. På iPhonefreakz framgår det tydligt att man tror att 3.2 kommer att finnas tillgänglig redan innan vi lämnar 2009 efter oss och det finns flera förklaringar till detta.

För att inte börja tala om alla problem 3.1 medfört som exempelvis komaläge, försämrad batterikapacitet med mera spekuleras det kring Apple:s handlande sedan tidigare. Om vi går tillbaka till 2008, den 12:e september, när version 2.1 släpptes dröjde det endast 13 dagar innan beta ettan av version 2.2 fanns tillgänglig. En månad senare damp beta tvåan ner i utvecklarnas telefoner som således fanns tillgänglig 24:e oktober 2008. Den officiella mjukvaran fanns till sist tillgänglig den 21:a november vilket innebär att det tog cirka två månader för Apple att göra en ”stor” uppdatering.

Om Apple går i samma fotspår som 2008 kommer vi med största sannolikhet att få 3.2 och inte 3.1.1 innan årets slut och det kanske är lika bra med tanke på dem komplikationer vi har sett. Frågan är bara vad dem ska uppdatera och vad dem ska se till att inte misslyckas på. Personligen hoppas jag innerligt att java kommer att bli integrerat i iPhone, för att inte tala om en fullt kompatibel bluetoothfunktion där musik och bilder går att föra över precis lika lätt som dem alltid har gjort.

Vad känner ni att iPhone OS saknar? Det finns betydligt mer än det ovannämda skulle jag vilja säga!

iphone_3.2_teaser1