iPhoneGuiden.se

I onsdags släpptes iPhone OS 3.1. Många är överens om att det inte är överdrivet stora förändringar i den nya mjukvaran vilket även gör att många väljer att vänta med uppdateringen. Även Jailbreak och Unlock är på hal is för tillfället vilket medför att dem som har låst upp telefonen inte kan uppdatera dem.

Det finns dock några positiva aspekter med det nya operativet, dem absolut bästa måste vara den förbättrade starthastigheten men även nätfiskefiltret som finns integrerat i Safari! Apple har fått mycket kritik för att iPhone är en osäker telefon med diverse sms och mail som kan förstöra enheten men det blir nu allt tydligare att dem satsar på säkerheten.

För er som är osäkra på vad nätfiske innebär är det en metod som oärliga människor använder för att få tillgång till personlig information, främst kontonummer med mera. Det kan röra sig om att du ska skriva in någon information, kvittar vilken, så får källan du anger datan i tillgång till dina uppgifter. Det positiva är dock att Safari, nu med antinätfiskeskyddet varnar direkt den misstänker nätfiske. Du kan välja att backa eller att avfärda varningen, ett väldigt bra steg i rätt riktning säger jag!

iPhones standardinställningar har antiphishing aktiverat vilket gör att det bara är att surfa fritt. Om man har för avseende att ta bort filtret finns givetvis den möjligheten.

iphone-os-31-antiphishing