”iPhone 8 i tre storlekar och glasdesignen gör comeback”

Nikkei är i farten igen och spär på ryktena inför nästa års tioårsjubileum av iPhone där Apple förväntas presentera iPhone 8.

Både Nikkie och KGI har tidigare nämnt att nästa iPhone kommer gå tillbaka till glasdesignen, som introducerades med iPhone 4. I den senaste ryktesvågen tas det upp igen och det finns också indikationer enligt KGI att toppmodellen kommer utrustas med en stålram medan övriga iPhones får nöja sig med aluminium.

Konceptbild på en iPhone utan hemknapp.
Konceptbild på en iPhone utan hemknapp.

Snacket om att Apple ska ta steget över till OLED-skärmar fortsätter intensifieras, speciellt efter Foxconns köp av Sharp, men Nikkei säger i sin senaste rapport att det troligtvis endast gäller Plus-modellen. Det är heller inte omöjligt att hemknappen försvinner då det finns möjligheter med att placera Touch ID-knappen bakom skärmen.

Något oväntat nämner också Nikkei att Apple utöver sina flaggskeppsmodeller som idag ligger på 4,7″ och 5,5″ i storlek även förväntas introducera en tredje variant på 5″. Rapporten förtydligar inte om detta innebär att Apple uppdaterar och släpper storleken på iPhone SE (4″) eller om man helt enkelt kommer erbjuda 3 st (4 st med instegsmodellen) av sin senaste generation.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: