”iPhone 8 får revolutionerande 3D-kamera”

Många nya uppgifter om iPhone 8 har dykt upp i veckan där det bl.a sägs att den kommer utrustas med en avancerad selfie-kamera.

Det är KGI:s Ming-Chi Kuo som är i farten igen och säger att den framåtriktade kameran kommer få en 3D-funktion som skulle kunna användas till dels ansiktsigenkänning (för att låsa upp telefonen) men också för att kunna ta en selfie i 3D. Något som Ming-Chi Kuo säger även kan sträcka sig till nya typer av spel och ”AR” (Förstärkt verklighet) som Apple visat stort intresse för.

iPhone 8 förväntas få en OLED-skärm på 5,8″ men behålla samma storlek som dagens 4,7″-modell (iPhone 7). Displayen kommer då istället gå hela vägen ut i kanterna och hemknappen sägs försvinna till förmån för en virtuell variant. Med en stålram och baksida av glas kan designen påminna en hel del om iPhone 4 där glaset ska göra det möjligt för trådlös laddning att penetrera. Utöver det så kan vi förvänta oss ett större batteri tack vare ny teknik för moderkortet som gör att batteriet kan få mer utrymme innanför skalet.

Bild: TrendForce
Bild: TrendForce

Förutom KGI:s rapport så har TrendForce idag sagt att iPhone 8 kommer utrustas med 3GB ram och finnas tillgängliga med 64GB och 256GB i lagringskapacitet. TrendForce slår också hål på ryktena att iPhone 8 skulle få en display som rundas ut längst med kanterna. Apples tester har visat att glaset spricker alldeles för lätt vid fall och att man därför vill vänta tills man hittar en bättre lösning.

Vid sidan av iPhone 8 (vars namn som ännu inte är spikat) arbetar Apple också på iPhone 7s och 7s Plus som ska behålla designen av dagens modeller och istället fokusera i sedvanlig ordning på inre komponenter.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: