Bättre batteritid att vänta för iPhone 8

Ryktena kring Apples kommande flaggskepp ser ut att öka för varje dag och senast ut är KGI som påstår att iPhone 8 kommer utrustas med ett betydligt större batteri.

Ming-Chi Kuo skriver i sin rapport att iPhone 8 kommer behålla ungefär samma dimensioner som dagens 4,7″-modell men med den stora skillnaden att displayen tar mer plats och förväntas vara 5,5-5,8″. Dvs att ”hakan” där hemknappen idag är placerad försvinner då Apple enligt många rykten hittat ett sätt att implementera Touch ID-sensorn i/under själva displayen. Vidare beskrivs iPhone 8:s nya OLED-skärm gå ända ut i kanterna och att dagens breda ram blir ett minne blott.

Bild: KGI
Bild: KGI

Tack vare ny teknik kan Apple göra moderkortet mindre (som bilden ovan visar) och då ge mer plats åt ett kraftfullare batteri. Ming-Chi Kuo påstår att batteriets kapacitet är detsamma som dagens iPhone 7 Plus på 2900 mAH vilket i så fall är en ökning på ca 50% trots den mindre totala storleken. iPhone 7s och 7s Plus ser ut att ligga kvar med samma typ av batteri som nuvarande generation iPhones.

Vi har tidigare skrivit om att iPhone 8 förväntas kosta över 10 000 kr och bli Apples ”Pro-modell” vid sidan av iPhone 7s och 7s Plus. Ska vi tro förhandssnacket så förväntas iPhone 8 få en design som påminner mycket om iPhone 4 med en baksida av glas omgivet av en metallram. Även möjligheten att ladda den trådlöst och eventuella touchknappar istället för fysiska volymknappar har varit på tapeten sista veckorna.

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

xtorm solarbank

Xtorm Hybrid Solar Bank

Extrabatteri och solcellsladdare i ett.

Till Butik / Beställ

Celly PowerBank 2600 mAh

Extrabatteri med tålig gummiutsida

Till Butik / Beställ

Forever Powerbank

Litet extrabatteri på 4000mAh

Till Butik / Beställ
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: