iPhone 7 slår UHD TV i nytt test

Apple sa på sin Keynote att iPhone 7 skulle ha den ljusaste skärmen någonsin på en iPhone. Nu visar tester att den levererar så mycket mer.

gamut 37
Bild från DisplayMate.com

Det är DisplayMate som gått på djupet och testat iPhone 7, vilket visade sig vara en mobilskärm som verkligen levererar på samtliga plan.

Trots att Apple själva säger att det här är den ljusstarkaste skärmen någonsin så mäter DisplayMate den ännu högre, 705 nits jämförbart mot Apples egna 625. Vilket är otroligt imponerande, speciellt när testet också visade den lägsta reflektionshalten någonsin för en iPhone.

Anmärkningsvärt är att trots en ännu ljusare display än tidigare så är den nu mindre energikrävande. Något som delvis förklarar 2h bättre batteritid på iPhone 7 och 1h på 7 Plus.

spectra 37

Vidare så skriver man i sitt test att iPhone 7 borde upplevas bättre än vilken annan mobilskärm eller till och med UHD TV-skärm som finns på marknaden idag. Wow!

Värt att notera är att för att uppnå full effekt av Apples nya, ljusa display så behöver inställningarna vara på Automatisk ljusstyrka och att man befinner sig i stark belysning runt om sig.

Hela testet finns att läsa här.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: