iPhone 7 Plus bakom Billboards omslag

Billboard Magazines senaste omslag må se ut som vilken tidnings förstasida som helst. Så är inte fallet och att fotografen Miller Mobley lämnat sin professionella systemkamera hemma och istället använt sig av iPhone 7 Plus och dess Porträttläge är ett imponerande faktum.

I normala fall brukar Mobley använda sig av Canon 5D Mark III eller Mamiya 645DF+ för att ta porträttfoton men bevisar att iPhone 7 Plus med sina dubbla kameror och Porträttläge verkligen kan leverera på högsta nivå.
helbild
Sen så ska vi kanske inte bli lurade i att proffsfotografen bara tog upp en iPhone 7 Plus och tryckte av ett par bilder. Nej då. Mobley beskriver processen som något mer tidskrävande, att han behövde lägga mer tanke inför varje bild och att objektet krävde betydligt mer hjälp av ljus än med en riktig systemkamera.

Lägg där också till många timmar av redigeringsprogram bakom det färdiga resultatet, precis som det också brukar göra i vanliga fall. Men Mobley noterar att den inbyggda mjukvaran i Porträttläget för att skapa effekten av djup ibland kunde förstöra bilden, speciellt i ytterkanterna av artistens hår.

Oavsett processens helhet så är det onekligen en otroligt imponerande bild tagen av kameran på en iPhone(!). Hade vi inte vetat om bakgrunden till omslaget hade vi troligtvis inte ens tänkt tanken.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: