iPhone 5 – om konsumenten själv får välja

Gårdagen präglades av information om iPhone 5 och det råder inget tvivel om att det börjar hetta till nu. Det finns flera rapporter som nu länkas samman och vi börjar få en klarare bild om vad som kanske kan väntas men framförallt, när det väntas.

Som alltid är det design, funktion och lanseringsdatum som fångas i sfären och vi kan nu börja ifrågasätta om allt som tidigare har sagts verkligen stämmer. Om vi ser till analytikern Shaw Wu menar han på att iPhone 5 kommer att vara mer än väntat och alltså inte en mindre uppgradering från iPhone 4. Med andra ord, om vi går på det som ”experter” säger, är det inte en liten uppgradering som står inför oss.

Wu påpekar att iPhone 5 kommer att vara en mer intressant uppgradering än väntat för att Apple fortfarande ska vara nummer ett. En åsikt som vi har hört flera gånger tidigare men som trots det är väldigt relevant. Det framgår även från analytikerns rapport att stöd för 4G kommer att utelämnas även i denna generations iPhone på grund av batteriförbrukningen, men att en större display och en tunnare enhet är på ingång.

Det är inte bara experterna som uttalar sig om iPhone 5. Även 9to5mac skriver flera inlägg om framtiden och vad den har att erbjuda och även där talas det om en större skärm. Enligt 9to5mac:s källor talar vi om en enhet med 4.7 tum och som är något bredare än dagens hårdvara. Bredden kommer dock att komplettares med en betydligt tunnare enhet, något som konkurrenterna inte har tagit lika stor hänsyn till enligt källan.

”It turns out that we are picking up that this interim iPhone refresh in the Fall timeframe could be a bigger upgrade than we expected. We believe this makes sense to improve the iPhone experience without making it too bulky as we have seen with models from competitors.”

När det gäller det viktigaste av allt, lanseringen, ser det ut som om att iPhone 5 kan finnas internationellt i oktober och i delar av världen redan i september. På flera nyhetsmedier haglar nu informationen om att operatörer ska ha fått de nya enheterna för test i förseglade boxar och Om detta stämmer känns en tvåmånaders-period helt klart relevant.

Ni minns väl skydden som cirkulerade förra veckan? Dessa ska enligt källor vara genuina för iPhone 5 och går vi på ryktena, ja då vet vi hur allt slutar. Som pricken över i får vi inte glömma att en eventuell hårdvaru-uppgradering också kommer att följas med iOS 5, något som känns väldigt stabilt.

Källa: Macstories, 9to5mac, iClarified [Via, Via, Via]

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.