iPhone 5 i skärmtest med Samsung Galaxy 4, HTC One, Sony Xperia Z

Phonearena har utfört ett större test på de ”stora mobilerna” på marknaden som utgörs av iPhone 5, Samsung Galaxy S4 och S3, HTC One, Sony Xperia Z samt Nokia Lumia 920. En kort sammanfattning finnes i denna artikel medan hela testet återfinns på denna länk.

Skärmtest 2013

Som sagt återfinns här en kortare sammanfattning på testet.  Vi fokuserar på det essentiella i Phonearenas test och börjar med ljusstyrka samt synlighet. Samsung använder sig av den mycket lovande AMOLED-tekniken medan övriga har marknadens standard: LCD-paneler. Vinnaren är iPhone 5 med högst ljusstyrka samt synlighet. AMOLED-tekniken har en liten bit kvar att gå.

Betraktningsvinkel 2013

Tittar vi snett på de stora skärmarna fokuserar vi på betraktningsförhållanden: Vinnaren här är HTC One tillsammans med iPhone 5 som båda kunde erhålla en godkänd nivå av färgåtergivning även i en vid betrakningsvinkel. Sedan följer S4, S3 och sist Xperia Z.

Upplösning i skärmtest

Att testa något som upplösningen är självklart i ett skärmtest samtidigt som det nästan känns synonymt med iPhone. Mer specifikt med iPhone 4 som kom med den där fantastiska upplösningen som kallas Retina av Apple. Dock är inte iPhone herre på täppan längre utan det är HTC One med otroliga 468 pixlar per ”inch”. Som sedan tätt följs av en AMOLED från Samsung Galaxy S4 samt Xperia Z på 441 ppi. Därefter följer Nokias Lumia 920 på 332 ppi och Apples iPhone 5 med sina 326 ppi. Sist är Samsungs tredge generations Galaxy med 306 ppi.

Skärmtest 2013

 

Sist men absolut inte minst är de smarta enheternas färgåtergivning. Här vinner återigen iPhone 5 och HTC One med sina fantastiska LCD-paneler som återger färger med väldigt hög precision. Lumia 920 kommer tätt efter med väldigt bra återgivning fast med mindre liv i färgerna.

HTC One och iPhone 5

Sammanfattningsvis är det iPhone 5 och HTC One som lyckas bäst i testet med generellt bäst skärmkvalitet genom alla testade parametrar. Är en väldigt bra skärm något du värdesätter högt vid köp av en smartphone så kan det vara kul att ta del av dessa resultat. Dessutom kanske man vill läsa hela testet på Phonearena via denna länk.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: