iPhone 4 har rörligt Baseband

Sedan iPhone 3G har det varit omöjligt att låsa upp en iPhone från dess att den uppdaterats. Anledningen till det är att basebandet uppdaterats i samband med större mjukvaruuppdateringar vilket i sin tur inte har varit reversibelt. Nu ser det dock ut som om iPhone 4 har omvändbart baseband.

Det är Musclenerd som bekräftar att iPhone 4 kan vara kompatibel med nedgradering av Baseband, dock inte smärtfritt. Musclenerd säger följande;

Av inlägget att döma ser vi att det är möjligt. Detta är väldigt positivt då detta skulle innebära att en eventuell upplåsning alltid skulle gå att installera på nytt om det vore så att man av misstag uppdaterat sin iPhone. Tyvärr kan vi även se att det inte är helt enkelt. Precis som för iPhone 3GS signeras iPhone 4 av Apple, i iPhone 4:s fall är det dock ännu svårare än tidigare. Skillnaden är att dom signerade filerna är unika för varje återställning och inte för varje enhet. Detta skulle innebära att när man väl utnyttjat filerna går dom förlorade, om man inte hittar en lucka.

Vi får hoppas att iPhone Dev Teams fina jobb  håller i sig. Hur det än går kan vi konstatera att dom gör ett riktigt toppenjobb! All cred går till killarna i Dev Team.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.