iPad räddade julen för barnfamilj

I nuläget har väl de flesta börjat runda av julfirandet, för att istället sikta in sig på nyårsfirande och det kommande året. Det hindrar oss dock inte från att rapportera om en oerhört ledsam händelse som kunde förstört julen för en familj i Kalifornien, men som ändå slutade lyckligt. Allt tack vare Apples iPad.

I förra veckan blev en barnfamilj rånade på alla julklapparna i deras hem. Senare i veckan, under amerikanernas julfirande på juldagen, rapporterades polisen om en man som blivit bestulen på flertalet föremål från hans hem. Bland dessa föremål återfanns prylen som skulle visa sig bli hjälten i dramat, en iPad. Den bestulna mannen hade nämligen aktiverat funktionen ”Hitta min iPad” vilket betydde att han hela tiden kunde spåra vart hans kärade ägodel befann sig.

Med denna information, kunde polisen ta sig till ett hus inte alltför långt ifrån brottsplatsen, som föga förvånande visade sig vara inbrottstjuvens näste. En man som befann sig i huset anhölls misstänkt för inbrott och i hemmet hittades iPaden tillsammans med annan elektronik som kunde spåras till ett annat inbrott tidigare i veckan. Dessutom kunde man lokalisera mängder med inslagna julklappar, däribland den tidigare nämnda barnfamiljens.

Trots att familjen redan införskaffat nya klappar, blev de oerhört glada över att få höra den glädjande nyheten. En kvinna i familjen ska ha sagt ”you saved Christmas!” till en av de inblandade polismännen. För inbrottstjuven är inte allt lika positivt, då det med största sannolikhet kommer innebära rättegång. Just nu ligger summan på $20 000, för att han ska släppas mot borgen.

Slutet gott, allting gott. För alla utom den skyldiga, förstås.

Källa: SignOn San Diego

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.