iOS 11.4 dränerar batterierna

Har du märkt att ditt batteri dränerats mycket snabbare på senare tid? Anledningen heter med största sannolikhet iOS 11.4. Den nya uppdateringen, som bland annat möjliggjort meddelanden i iCloud och lanserat AirPlay 2, har fört med sig en tydlig baksida – batteritiden.

Runtom på olika forum i världen har användare beklagat sig över att batteritiden förkortats markant efter att den nya uppdateringen rullades ut. Vår egen läsare, med signaturen Bosse, berättar att hans iPhones drar ca 10 % i timmen – i standby-läge.

En annan användare på ett forum vittnar om att hans iPhone 6s drar 60 % över natten. Ännu en användare berättar att batteriet i hans iPhone X dräneras mellan 2 till 3 gånger snabbare än tidigare. Undertecknad, som för tillfället använder en 5S, har dock inte märkt några enorma skillnader. Kanske drabbar det främst nyare modeller?

Ett återkommande problem

Det är inte första gången som Apple har problem med batterier. Tidigare i år anklagades man från flera håll för planerat åldrande, eftersom man medvetet strypt prestandan hos enheter med slitet batteri. Förklaringen till anklagelserna var just det – att man ville spara på batteritiden. Därefter började man erbjuda batteribyten till ett rabatterat pris men likt mörka, regntyngda moln tycks batteriproblemen alltså fortfarande hänga över Apple.

Exakt när problemet skall åtgärdas är ännu inte känt. Däremot har man redan lanserat betaversioner för iOS 11.4.1. Troligtvis (och förhoppningsvis) kommer en lösning på problemet att rullas ut i samband med nästa uppdatering – men det är inget som är säkert. Åtminstone inte ännu.

Lösning

Under tiden är det egentligen bara att sitta lugnt i båten i väntan på att nästa uppdatering rullas ut. Vanliga åtgärder som att stänga av platstjänster, wi-fi och att stänga av appar i bakgrunden kommer sannolikt inte att hjälpa särskilt mycket. Ta med dig powerbanks när du går ut och ladda telefonen oftare.
Ett annat alternativ hade varit att nedgradera till iOS 11.3.1, men Apple tycks nyligen ha stoppat användare från att kunna ladda ned den tidigare versionen av operativsystemet.

Kommentera gärna med vilken modell du har och om du också har märkt av att batteritiden förkortats.

 

Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

xtorm solarbank

Xtorm Hybrid Solar Bank

Extrabatteri och solcellsladdare i ett.

Till Butik / Beställ

Celly PowerBank 2600 mAh

Extrabatteri med tålig gummiutsida

Till Butik / Beställ

Forever Powerbank

Litet extrabatteri på 4000mAh

Till Butik / Beställ
iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela: