iMessage drar ner SMS-användandet? Självklart!

Nya artiklar runt om i iPhone-världen sprider sig och rubriceras likt en fråga om iMessage ligger till grund för att SMS-användandet har sjunkit. Det har Neven Mrgan som har slagit huvudet på spiken och kommit fram till detta som nu sprids i stor skala.

Att SMS-användandet har sjunkit i och med iMessage är något som jag personligen anser är en självklarhet. Faktum är att jag ser det som en onödig ådra att äns diskutera utifrån den enkla anledning att alla som tidigare har skickat ett text-meddelande till en iPhone nu gör det via iMessage. Svaret är med andra ord väldigt kort och enkelt.

”Three months into iOS 5, I’m using a trivial quantity of text messages. I currently pay $10/month for up to 1000 messages. Assuming these bill at 20c/message (it varies depending on your plan, I’m told) I could cancel my messaging plan and end up paying less overall, even at that outrageous price. I’ll wait another two months to confirm this massive drop – then it’s time to get all Cancellor Valorum on AT&T’s ass.”

I USA har detta väckt stor uppståndelse då telefonräkningarna har bantats. För oss svenskar är det dock inte lika intressant i och med att vi har hyfsade avtal med operatörerna beträffande SMS. Sett till Mrgan:s snilleblixt har dock en graf framställts som visar att det nu skickas färre vanliga SMS, konstigt..

Källa: Neven Mrgan [Via]

Taggar:
Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.