iBooks 2 visar tecken på iPad 3 med retinaskärm

Igår höll Apple sitt utbildningsevent där de bland mycket annat både visade och släppte iBooks 2.0. Det tog inte lång tid innan nyfikna användare började gräva i mjukvaran i hopp om att finna kommande nyheter. Ett spår om en sådan som inte var särskilt svår att hitta var tydliga tecken på en kommande iPad med retinaskärm.

De första tecknen inför releasen av den första retina-enheten, iPhone 4, visade bilder och ikoner med den numera kända ändelsen @2x. I bilderna som hittats i den nya versionen av iBooks är det samma suffix som hittats, fast tillsammans med iPad-bilderna.

Idag har iPad-skärmarna en upplösning på 1024×768 pixlar vilket innebär 132ppi (pixlar per tum). Med lätt matematik skulle iPad 3 med dubbel upplösning sluta på 2048×1536 och 264ppi, vilket inte riktigt når upp till iPhone 4(S) 326ppi. Men det är en nog markant förbättring, och trots att den med Apples mått inte når upp till retinastandard på 300ppi skulle jag säga att den med sina 10 tum ändå kommer göra så gott som alla iPadägare som ställer höga krav på skärmkvalitet tillfredsställda.

Tidigare rykten har tagit upp att skärmen redan är i produktion och att Apple under detta kvartalet kommer få in mellan sex och sju miljoner högupplösta displayer av någon eller några tillverkare. Tillverkare som nämnts under höstens och vinterns ryktesvåg har varit Sharp, LG and Samsung.

Källa: appleinsider.com

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.