Här är Apple Park och Steve Jobs Theater

Apples nya högkvarter är snart redo att ta emot personalen i sin huvudbyggnad på drygt 260 000 kvadratmeter. Steve Jobs Theater blir den nya föreläsningssalen och tillika hyllningen till Apples grundare.

Bild: Apple
Bild: Apple
Huvudbyggnaden är försedd med världens största böjda glaspaneler omgiven i en miljö av nyplanterad grönska som täcker hissnande 465 000 kvadratmeter i Santa Clara Valley. Hela Apple Park drivs endast genom förnybar energi där solpaneler är tänkt att generera mest energi.

Steve Jobs

”Steves vision för Apple sträckte sig långt bortom hans egen livstid. Han ville att Apple Park skulle bli ett hem för innovation för kommande generationer”. / Tim Cook

Bild: Apple
Bild: Apple

I Apples pressmeddelande nämns Steve Jobs vid ett flertal tillfällen och hur han som Jony Ive säger: ”Steve ägnade så mycket energi åt att skapa och främja vitala, kreativa miljöer”. Därför har hela Apple Park skapats efter just Jobs premisser som ska främja kreativitet och samarbete i en inspirerande miljö.

Steve Jobs hyllas genom att få föreläsningssalen uppkallad efter sig. Steve Jobs Theater är placerad på en av de högsta punkterna på hela campusområdet med en utsikt mot ängar och själva huvudbyggnaden. Salen rymmer tusen platser och det är troligtvis här man kommer hålla många av sina framtida keynotes.

Inflytten av 12 000 anställda beräknas påbörjas i april och ta drygt ett halvår för all personal att komma på plats. Väl inne på området får Tim Cooks undersåtar tillgång till ett gigantiskt gym och de 70 hektaren erbjuder också kilometerlånga stigar för promenader. För allmänheten kommer det finnas ett besökscenter med en Apple Store-butik och kafé tillgängligt.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: