Har Apple fått patent på nano-SIM?

Tidigare har vi skrivit om Apple och deras planer på att minska SIM-kortet ännu mer än det redan idag existerande micro-simkortet som är standard i deras iPhones. Nu publicerar webbsidan www.patentlyapple.com att Apple även fått patent som relaterar till både nano-SIM och iWallet-chip.Det har varit en hel del surrande kring Apples frieri om ett framtida nano-SIMkort. Tillverkare som Motorola,RIM (research In Motion) och Nokia motarbetar denna idé och hoppas att detta stoppas. The financial Times rapporterar om att en person med kännedom om Apples arbete avslöjat att det kan behövas en ”låda”, troligen likt en Simkortshållare som rymmer både ett nano-SIM och det tilltänkta kretskortet som kommer var själva ”hjärtat” för Apples planerade iWallet, vilket också är det argument Apple presenterat för Europeiska telestandardiseringsinstitutet (ETSI).

Kretskortet som nämns, fungerar likt de som sitter i våra bankkort och är alltså grunden till iWallet. Detta kort skulle kunna integreras i exempelvis iEnheter som iPhone eller iPod touch, antingen via en liten dockningsask eller med en montering i iEnheten. Användaren skulle sen kunna välja vilken typ av ICC, som kort kan översättas val av kontokort/bankkort, man vill ha inlagt beroende på vad man ska göra. kanske bara handla eller på semestern.

Nu är det som sagt inte helt klart för Apples del, men har man vunnit ett patent så talar inget för att dom skulle få tvärnit med resten av eventuella patent. Det som skulle sätta stopp för det är om de ovan nämnda tillvekarna kan motargumentera varför vi inte behöver nano-SIM.

Senast det begav sig så Bestämde sig Apple att ändra SIM-korten till micro-SIM och trots protester från andra tillverkare och operatörer fick man snällt följa deras spår.

Det lär bli en fortsättning på detta…

För dig som vill läsa om hela patentet och Apples idé kring integrerat kretskort kan göra det här. Vad tycker du? Har Apple fått storhetsvansinne eller är detta ett steg förbi konkurrenterna?

Källa:www.patentlyapple.com

 

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.