iPhoneGuiden.se

Många använder ju någon slags twitterklient på sin mobil, utan dom mobila twitterklienterna är det nog möjligt att twitter kanske inte hade varit lika stort som det faktiskt är i en del människors liv idag. För vissa ska twitter appar vara användbara och fyllda med många funktioner, för andra ska dom vara snygga, sexiga och lättanvänliga. Innan skaparna bakom självaste Twitter köpte den redan då populära twitterklienten Tweetie, svämmade App Store över med twitterklienter, vissa bra vissa sämre. Nu efter Twitter’s officiella app som är fylld med funktioner och dessutom är gratis, så ser marknaden ut att vara tuff för utmanarna.

Så finns det någon app som faktiskt kan slå twitters egna gratis app? Vi ser nu att twitteriffic, en av dom tidigare populära twitterklienterna, gör ett försök att matcha Twitter med deras nya uppdatering. Lyckas dom? Vi ska nu se!

Twitteriffic For Twitter, recension:

När du startar programmet så inser du ganska direkt att The iconfactory som är skaparna, har kämpat hårt för att få till ett snyggt UI (user interface). Appen är clean, inte massa med onödiga ikoner överallt som förstör känslan av layouten. Man märker dock ganska snabbt att iPad och iPhone verisonerna av Twitteriffic nu är mycket mer lika varann. Det du också kommer märka är att man bantat funktionerna rejält och koncentrerat sig på att göra ett riktigt snyggt och enkelt program.

Och vad ska man säga, jag är extremt nöjd med hur programmet fungerar. Efter du har ägt den officiella twitter appen ett tag så märker du när du börjar använda Twitteriffic hur mycket du egentligen saknar när det kommer till ett snyggt UI, såklart så har ju twitter appen sina snygga delar, men inget som faktiskt matchar Twitteriffic! Appen kommer nu med två teman, ett vitt och ett svart, inte svårare än så, för att navigera till mentions och direct messages osv, så går du nu ett steg bakåt från timelinen och hittar där en silvrig meny med allt från trender och favorits mm. Och appen stödjer dom flesta grundläggande funktionerna som passar den normala twitter användaren.

Men det finns en nackdel med det här appen, och det är priset. Inte nog med att du kanske betalade för den förra twitteriffic appen, nu måste du återigen betala 35 kr för twitteriffic (for twitter) premium, ingen gratis uppdatering alltså, du kan också köra på en gratisverison, men reklamen i den förstör känslan rätt så mycket. Dessutom, som jag har sagt tidigare så tycker jag inte The iconfactory framgår tillräckligt med att appen inte har så många funktioner mer än att kunna skriva, läsa, upptäcka tweets och användare. Och därför tycker inte jag att den kanske passar allt för många användre.

Tja jag avslutar med att säga såhär, om du verkligen behöver funktionerna som den officiella Twitter appen ger, så fortsätt använda den. Om du fortfarande letar efter en riktig snygg twitter app och kanske tycker att många funktioner i dom mer avancerade twitter apparna, bara är i vägen så rekommenderar jag verkligen Twitteriffic for twitter.

+ Snygg med clean design, bara dom absolut nödvändigaste funktioner för den normala twitter användaren, delar in mentions, direct messages i olika färger i timelinen så att det blir lättare att urskilja vad som är vad.

– Dyr

Betyg: 4/5

Twitteriffic’s Hemsida