Untethered Jailbreaka iOS 5.0.1 med Redsn0w och Corona (iPhone 3GS, iPhone 4, iPad)

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att Untethered Jailbreaka din iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPod touch 3G samt iPod touch 4G (och inom kort även iPhone 4S och iPad 2). För att genomföra guiden måste du ha tillgång till en dator (Mac eller Windows) såväl som en sladd som du kan koppla din enhet till datorn med.

Läs guiden noga och genomför stegen med omsorg. Vi på iPhoneGuiden.se tar inte ansvar för eventuella skador som uppkommer vid felaktigt eller riktigt handhavande av mjukvarorna som används i denna guide.

Om du redan har iOS 5.0.1 och tethered jailbreak behöver du endast genomföra steg 1. För övriga användare är det steg 2 och framåt som gäller. Observera också att om du är bunden till unlock kan du INTE använda den här guiden då den använder sig av Redsn0w och inte PwnageTool. För jailbreak i förmån för unlock se följande guide.

Steg 1 – Installera Corona

Om du redan har Tethered jailbreak på din iPhone är vägen till Untethered oerhört enkel. Börja med att öppna upp Cydia, markera därefter sökfunktionen och skriv in ”Corona”. Du bör då få en sökträff som heter ”Corona 5.0.1 Untether. Klicka på filen och installera den, din enhet startar därefter om Untethered Jailbreakad och klar. Observera att din enhet måste vara helt Tethered och inte semi-tethered, om den är det sistnämnda måste du först återställa din enhet och fortsätta från steg 2.

Steg 2 – Hämta Redsn0w

Det här steget är alltså för er som inte redan är jailbreakade på iOS 5.0.1. Börja med att ladda ner Redsn0w för ditt operativsystem, se länk nedan.

Steg 3 – Öppna och använd Redsn0w

När du har laddat ner Redsn0w öppnar du upp programmet. För er som använder Windows är det viktigt att filen öppnas i administratör-läget.

I Redsn0ws ”startsida” markerar du nu Jailbreak och klickar på next.

Du kommer nu att se en informationssida som förklarar hur du skall gå till väga. För att förtydliga innebär det dock i korthet att du nu ska försäkra dig om att din iPhone, iPod eller iPad är avstängd och inkopplad i datorn. För att göra detta stänger du enkelt av enheten samtidigt som den är kopplad till datorn.

När ovanstående steg är avklarade klickar du på next. Du kommer nu att vägledas genom Redsn0w för att få din iPhone i DFU-läge. Följ de tydliga anvisningarna så kommer det att gå som en dans.

Steg 4 – Från DFU till jailbreak

När du har lyckats sätta din iEnhet i DFU (Device Firmware Upgrade) är det nu dags att konfigurera Redsn0w. Markera ”Install Cydia” och klicka dig vidare. Du kommer nu att se när Redsn0w genomför ett par processer för att sedan ge ett ”done”-meddelande.

Obs: Om du redan har Tethered Jailbreak och inte vill genomföra steg 1 för att bli Untethered kan du göra detta steg och avmarkera ”Install Cydia”.

Steg 5 – klar

När du har fått meddelandet från Redsn0w att processen är slutförd behöver du bara invänta din iPhone. När enheten startar upp är du Jailbreakad och fri att göra vad du vill, exempelvis installera BiteSMS, SBSettings, Siri med mera.

För källa och information beträffande jailbreaket kan du besöka iPhone Dev Team.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.