Untethered Jailbreaka iOS 5.0.1 med PwnageTool (iPhone 3GS, iPhone 4)

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att Untethered Jailbreaka din iPhone 3GS samt iPhone 4 om du är i behov av unlock (den uppdaterar inte ditt baseband). I och med att programmet som tillämpas är PwnageTool (samt Sn0wbreeze inom kort) bevarar du ditt Baseband vilket är vitalt för att kunna låsa upp enheten med Ultrasn0w.För att genomföra guiden måste du ha tillgång till en dator (Mac eller Windows) såväl som en sladd som du kan koppla din enhet till datorn med.

Läs guiden noga och genomför stegen med omsorg. Vi på iPhoneGuiden.se tar inte ansvar för eventuella skador som uppkommer vid felaktigt eller riktigt handhavande av mjukvarorna som används i denna guide.

Om du inte är i behov av Unlock rekommenderar jag följande guide istället som är snabbare och något enklare.

Steg 1 – Ladda ner mjukvara

Det första du skall göra är att ladda ner PwnageTool (alternativt SnowBreeze som bör lanseras inom kort), se länk nedan.

Du skall också ladda ner iOS 5.0.1 för den enhet som du vill jailbreaka. Alltså, skall du jailbreaka iPhone 4 laddar du ner iOS 5.0.1 till iPhone 4 och så vidare.

Filerna för iOS 5.0.1 finns här.

Steg 2 – Öppna upp och genomför ditt jailbreak

Börja med att öppna upp PwnageTool. Du kommer nu att mötas av en informationssida. Klicka på OK.

När informationssidan är borta markerar du ”Expert mode” och den enhet som du vill jailbreaka. I den här guiden är det en iPhone 4 som används. Observera alltså att om du skall jailbreaka en iPod, iPad eller Apple TV blir följande bild felaktig.

Du kommer nu att bli ombedd att välja din ipsw-fil, alltså den version av iOS som du vill jailbreaka. Välj iOS 5.0.1 för den enhet som du vill jailbreaka. Åter igen vill jag påpeka att den här guiden jailbreakar iPhone 4, med andra ord kommer din fil att ha ett annat namn om du INTE jailbreakar iPhone 4.


Steg 3 – Bygg din mjukvara

När du har valt din enhet och Expert mode kommer du nu att se en meny som skall hjälpa dig genom detta äventyr. Börja med att markera General.

Under General har du nu ett alternativ som är oerhört viktigt om det är så att du INTE har ett SIM-kort tillhörande den operatör som din iPhone är låst till. Det vill säga, har du en Telia-låst iPhone men inget Telia-kort Måste du markera Activate the phone. Motsatsen gäller givetvis om du har ett Telia-kort till en Telia-låst iPhone och så vidare.

Steg 4 – Cydia Settings

Cydia Settings är ett alternativ där du kan installera Cydia-paket direkt i mjukvaran. Detta steg är helt frivilligt och om du vill ha förinstallerade program kan du använda dig av detta fönster. I guiden fortsätter vi dock utan att installera paket i det här steget.

Steg 5 – Installera Cydia

Under Custom packages settings är det väldigt viktigt att du markerar Cydia Installer. Om inte kommer du att få en jailbreakad iPhone utan Cydia, det vill säga ett obrukbart jailbreak mer eller mindre.

Steg 6 – Bygg din ipsw

Nu har du kommit så långt att inställningarna för din ipsw är klar. I och med detta behöver du bara klicka på Build.

PwnageTool kommer nu att fråga om ditt administratörslösenord, skriv in det och låt sedan processen fortlöpa.

Steg 7 – Sätt din iPhone i DFU

PwnageTool kommer nu att vägleda dig in i DFU. Följ anvisningarna i programmet och invänta blått-ljus från mjukvaran. Om du gör fel behöver du inte oroa dig, då är det bara att göra om tills du lyckas.

Steg 8 – Återställ din iPhone med Custom IPSW

Öppna nu iTunes, du ska nu få ett meddelande att iTunes har hittat en enhet i återställningsläge.

Tryck på återställ samtidigt som du håller in Alt (Mac) eller Shift (Win), välj därefter din skapade Custom IPSW.

Steg 9 – Lås upp din iPhone

Nu är din iPhone 3G/3GS eller 4 jailbreakad och klar på iOS 5.0.1. Om du vill låsa upp din iPhone kan du följa denna guide.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.