Guide: Spara dina SHSH Blobs för iPhone, iPad och iPod touch

Guiden beskriver hur du gör för att signera din iPhone 3GS/4/4S samt iPad/iPad 2 såväl som iPod 1/2/3/4 med den senaste mjukvaran. Observera att det endast går att signera enheterna med den senaste mjukvaran (I detta fall 5.0.1) då Apple avböjer signeringar på lägre mjukvaror.

Guiden är nödvändig för alla inklusive er som inte jailbreakar iPhone. Genom att följa guiden och låta Saurik/Cydia lagra era SHSH blobs har ni möjlighet att i ett senare skede nedgradera iPhone. För er som jailbreakar iPhone är detta ett måste om ni vill vara på den säkra sidan av jailbreaktåget.

Observera: Du behöver inte vara på iOS 5.0.1 för att kunna signera den, utan den här guiden går att följa oavsett vilken mjukvara du har installerad på din iPhone. Med andra ord, har du iOS 4.3.3 på en iPhone 4 kan du fortfarande lagra SHSH för iOS 5.0.1.

Krav: Guiden går att följa både på Windows, Mac samt Linux. Innan du börjar ska du ladda ner Firmware Umbrella till respektive operativsystem du använder. Lättaste sättet att ladda ner senaste versionen är att gå direkt till TinyUmbrellas hemsida.

TinyUmbrella

Steg 1 – Starta Umbrella

Det första du ska göra är att starta Umbrella. I och med att utvecklingen av programmet har kommit så långt behöver du inte strula med administratörsinställningar eller dylikt, skulle du dock stöta på problem kan du göra följande för Windows.

För Windows: Om du kör Windows måste du starta Umbrella som administratör. Högerklicka på ikonen och välj kör som administratör. Skulle du få upp en dialogruta från windows security ser du till att båda boxarna är klickade och trycker därefter på tillåt.

Steg 2 – Koppla in din iPhone, iPad eller iPod.

När du har installerat Umbrella och startat det kommer du nu ha en ruta med en rad olika alternativ. Om du har använt dig av Umbrella tidigare och sparat SHSH för din enhet behöver du inte koppla in din enhet igen utan det du kan göra är att gå via ”SHOW ALL SHSHS” och därefter klicka på ”Save All SHSHs”. Det som händer nu är att om du exempelvis har iPad, iPhone 3GS, iPhone 4 och fler enheter som behöver spara sina SHSH kommer detta ske per automatik om dom har varit inkopplade tidigare.

Save ALL SHSHs lagrar alltså alla tillgängliga SHSH för alla enheter som någonsin har varit kopplade till ditt Umbrella-bibliotek tidigare.

Om det är första gången du skall spara dina SHSH är det lite annorlunda.

Koppla in din enhet till Umbrella, den bör nu hamna under fliken ”CONNECTED DEVICES”. När programmet känner av iPhone är det inte svårare än att klicka på ”Save SHSH”. Umbrella kommer nu att jobba och söka efter alla tillgängliga SHSH, det vill säga finns det möjlighet att signera 4.0.1 och 4.1 kommer programmet att göra det.

Avslutning

Den här guiden kommer att uppdateras kontinuerligt då varje ny mjukvara måste signeras. För att vara med i jailbreaktåget är det viktigt att man gör proceduren varje gång Apple uppdaterar iOS, även om man inte har för avseende att uppdatera!

TinyUmbrella har kommit långt i sin utveckling vilket gör att det inte är speciellt svårt att använda sig av det, underbart!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.