Så låser du upp Mac med Apple Watch

Trött på att alltid behöva knappa in lösenordet på din Mac? Nu är det ett minne blott tack vare Apple Watch. Vi visar hur.

För att det ska fungera finns det några punkter som först måste uppfyllas, observera att alla dessa behöver checkas av:

– Mac måste vara från mid 2013 eller nyare
– MacOS Sierra installerad
– WatchOS 3 installerad
– iPhone 5 eller nyare
– iOS 10 installerad
– iPhone, Apple Watch och Mac måste vara inloggad på samma iCloud-konto
– Apple Watch måste ha en lösenkod
– Användarkontot på Macen måste ha ett lösenord
– Tvåfaktorsautentisering måste vara aktiverad (OBS, ej tvåstegsverifiering)

Du kan behöva ändra säkerhetsinställningar innan
Just det sistnämnda med Tvåfaktorsautentisering som egentligen är en uppgraderad säkerhetsåtgärd av Tvåstegsverifiering är det steget som kanske är lättast att missa då båda påminner om varandra. Kort och gott så behöver man godkänna aktivering och inloggningar från andra betrodda enheter med en verifieringskod. Ändras här genom att logga in med sitt Apple-ID och sen scrolla ner till Säkerhet och välj Redigera.

skarmavbild-2016-09-25-kl-12-22-01
Sen är det bara att gå till SysteminställningarSäkerhet och integritetAllmänt. Bocka sen i Tillåt Apple Watch att låsa upp datorn. Skulle tvåstegsverifiering vara aktiverad så hänvisas man att ändra detta till tvåfaktorsautentisering för att aktivera funktionen.

skarmavbild-2016-09-25-kl-19-06-27
När datorn sen väcks från vila möts man av meddelandet att Apple Watch låser upp, strax därefter får man en notis på klockan som bekräftar händelsen. Naturligtvis måste klockan vara på armen och i närheten av Macen. Observera också att om datorn varit helt avstängd behöver man vid uppstart första gången fortfarande knappa in sitt lösenord manuellt.

admin

admin

Skribent

Dela: