Så byter du batteri på iPhone 4S

Om batteritiden förbrukas på mindre än en halv dag eller helt plötsligt tar slut trots att den visar 30 procent. Då kan det vara läge att byta batteriet. Med relativt små ingrepp kan du byta det själv på ungefär 20 minuter.

I den här guiden beskriver vi har du byter batteriet (du kan även passa på att byta baksidan om det behövs) på din iPhone 4S (Guiden kan också användas för iPhone 4 förutsatt att du har rätt verktyg och rätt batteri). Kom ihåg att garantin bryts om du öppnar telefonen själv och det är lätt att skada något så tänk på vad du gör.

_MG_5539

Detta behöver du

 • Nytt batteri för iPhone 4S (Kostar ca 150 kr)
 • Verktygsset för att öppna iPhone 4S
  – Torx T2 (Kallas också för Pentalobe P2)
  – Philips #00 stjärnmejsel
  – 
  Plastverktyg för att ta bort batteriet
 • Arbetsyta som är ren från smuts och med bra ljus

Börja här

Steg 1: Innan du sätter igång och skruvar måste du se till att din iPhone är helt avstängd, så håll in knappen och ”dra för att stänga av”.

_MG_5528

Steg 2: Skruva sedan bort de två skruvarna på botten av telefonen vid dockanslutningen. Till detta använder du Torx T2. Som alltid vid små skruvar bör du se till att bitsen sitter i ordentligt när du skruvar annars kan du skada skruven.

_MG_5531

Steg 3: När de båda skruvarna är borta ska du nu ta bort baksidan genom att skjuta den uppåt (mot kameran) med hjälp av tummarna. Baksidan skjuts upp ungefär fem millimeter och du kan sedan lyfta baksidan.

_MG_3044

Steg 4: Nu börjar det ”pilliga”. Du skruvar nu bort de två skruvarna som markerats på bilden ovan med hjälp av stjärnmejseln. Även här måste du vara mycket noga så att bitsen sitter i ordentligt, skruvarna kan sitta fast ordentligt.

_MG_3045

Steg 5: Ta sedan bort batterikontakten med genom att bända med ett plastverktyg. Se också till att det lilla svarta antennskyddet under kontakten inte ramlar bort, den sitter vid den ena skruven.

_MG_3043

Steg 6:  I det här steget ska du nu ta bort batteriet som sitter fast med klister. Ibland går det bra att dra i plastfliken, men du kan behöva bända upp batteriet med ett tunt plastverktyg innan. Här bör du vara mycket försiktig och inte använda allt för mycket kraft, bänd gärna på fler ställen (vid de rödmarkerade ställena) tills du känner att batteriet kan dras bort med plastfliken.

Steg 7: Med den gamla batteriet urplockat kan du nu sätta i det nya batteriet. Jag rekommenderar att trycka fast batterikontakten först och sedan sätta i batteriet. Kom ihåg plastfliken.

_MG_3052

Steg 8: Skruva nu i de två skruvarna med lagom mycket kraft.

Steg 9: Sätt tillbaka baksidan och skruva i de två sista skruvarna för baksidan.

Steg 10: Knäpp på telefonen, ladda batteriet och njut av lång batteritid igen.

Till sist vill jag rikta ett stort tack till iDoFix.se som sponsrade oss med batteriet.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.