Hur du jailbreakar och låser upp iPhone 3GS med iOS 4.x

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att låsa upp din iPhone 3GS med den senaste mjukvaran iOS 4 samt även iOS 4.1. För att kunna genomföra guiden måste din iPhone redan vara jailbreakad, se mer information nedanför. Ladda ner de filer du behöver, Sn0wbreeze är för windowsanvändare och Pwnagetool för macanvändare, välj därefter iOS 4 eller iOS 4.1.

Pwnagetool 4.01 (mac)

Pwnagetool (iOS 4.1, mac)

_

Sn0wbreeze (Win)

Sn0wbreeze 2 (iOS 4.1, Win)

_

iPhone 3GS iOS 4

iPhone 3GS iOS 4.1

Läs instruktionerna noga innan du börjar med guiden, det finns 3GS-enheter som inte går att jailbreaka i dagsläget.Observera dessutom att efter installationen av iTunes 9.2 (vilket är minimikravet för guiden) fungerar inte SpiritJB vilket innebär att du inte kan jailbreaka iPhone 3GS på version 3.1.3.

Notering – Kan du genomföra guiden eller ej

Din iPhone måste vara jailbreakad med en tidigare version av pwnagetool, alltså 3.1.3, 3.1.2, 3.1 eller 3.0. Det är dessutom väldigt viktigt att din iPhone 3GS har det gamla bootromet. Alternativt om din telefon uppfyller något av följande krav;

iPhone 3GS 3.0/3.0.1 jailbreakad med redsn0w: Fungerar

iPhone 3GS 3.0/3.0.1/3.1/3.1.2/iOS 4 GM jailbrekad med pwnagetool: Fungerar

iPhone 3GS 3.1.3 jailbreakad med Spirit: Fungerar, dock om du följer denna guide först

Steg 1 – Öppna pwnagetool och lokalisera iOS 4 eller iOS 4.1

Börja med att starta pwnagetool och välj Expert Mode. Klicka därefter på iPhone 3GS och den blåa pilen.

Pwnagetool kommer nu att ladda i ett par sekunder innan den visar en lista över dom kompatibla filer du har på datorn. Du ska nu välja iPhone2,1_4.0_8A293_Restore.ipsw som du laddade ner i början av guiden.

Steg 2 – Börja bygg din ipsw

Pwnagetool kommer nu att optimera filen, börja med att klicka på General och därefter den blåa pilen.

Nu ska du klicka i ”Activate the phone” samt välja hur stor partition på systemet du vill ha. Jag brukar köra på 1000 MB vilket är något i överkant, jag rekommenderar dock inte att skapa mjukvaran på under 650 MB.

Steg 3 – Installationspaket

Nu kan du välja att installera Cydiaprogram direkt in i mjukvaran, detta är valfritt. Det finns alltså inga program i det här steget som du måste installera.

Steg 4 – Bekräfta installationen av Cydia

Nu får du bestämma vilka paket du ska installera. I detta steg måste du välja ”Cydia Installer” för att ha möjligheten att låsa upp iPhone.

Steg 5 – Välj Custom boot logo

Nu finns möjligheten att välja en personlig ”boot-screen” till iPhone, det vill säga den bild som syns när iPhone startas. Om du inte vill ha någon anpassad logo är det bara att bocka av ”Boot logo” och ”Recovery logo

Steg 6 – Bygg iOS4 custom ipsw

Nu är det dags att bestämma var din nyskapade fil skall hamna. Det enklaste och smidigaste är att placera filen på skrivbordet.


Steg 7 – Återställ iPhone 3GS med iOS4

Nu ska du återställa iPhone 3GS med filen vi nyss skapade. Börja med att koppla ur din iPhone från datorn och stäng av den. Därefter håller du in home samtidigt som du ansluter telefonen till datorn, fortsätt att hålla in home ända tills iTunes-loggan dyker upp på iPhones skärm. iTunes kommer nu att hitta en iPhone i återhämtningsläge.

Håll in alt och tryck på återställ. Välj nu din skapade fil från pwnagetool och låt återställningen slutföras.

Steg 8 – Lås upp iPhone

Efter att iPhone har startat om kommer du att ha en ny ikon på springboard, Cydia.

Starta Cydia som vid första aktiveringen endast kommer att starta om. När du väl är inne i programmet ska du lägga till en ny källa,

repo666.ultrasn0w.com

Detta gör du genom att klicka på manage -> sources -> edit -> add

Steg 9 – Installera ultrasn0w

När källan är verifierad och tillagd ska du nu installera Ultrasn0w. Lättast är att söka efter filen via sökfunktionen. När ultrasn0w är installerad är det bara att starta om telefonen som nu är olåst.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.