Hur du jailbreakar och låser upp iPhone 3G med iOS 4 samt iOS 4.1

Den här guiden beskriver hur du gör för att jailbreaka och låsa upp din iPhone 3G med den nya mjukvaran iOS 4 samt iOS 4.1. För att genomföra guiden behöver du ha redsn0w samt en iPhone 3G med iOS 4 eller iOS 4.1 installerad. Observera att iOS 4.1 inte går att låsa upp i skrivande stund utan endast jailbreaka, ska du låsa upp den måste du följa denna guide och vara på en tidigare mjukvara.

Ladda ner redsn0w;

Redsn0w 0.9.5 (Win, iOS 4)

Redsn0w 0.9.5 (Mac, iOS 4)

_

Redsn0w 0.9.6 (Win, iOS 4.1)

Redsn0w 0.9.6 (Mac iOS 4.1)

_

iPhone OS 4.0 (iOS 4)

iPhone OS 4.1 (iOS 4.1)

Steg 1 – Lokalisera iOS4 med redsn0w

Det första du ska göra är att öppna redsn0w som du nyligen laddade ner. Vid den första rutan ska du nu söka efter iOS4, detta gör du genom att trycka på Browse, det ska se ut följande;

steg 2 – Modifiera din jailbreak

Efter att redsn0w identifierat iOS4 och godkänt mjukvaran trycker du på next. Du kommer nu att ha en ruta med ett par olika valmöjligheter. För att kunna låsa upp din iPhone måste du installera Cydia, resterande alternativ är valfria. Jag rekommenderar inte multitask och wallpaper då dom gör iPhone 3G otroligt långsam.

Steg 3 – Sätt iPhone i DFU

När konfigurationen är gjord är det dags att gå in i DFU-läget. Redsn0w hjälper till genom att beskriva precis hur du går till väga.

  • Håll in powerknappen i 3 sekunder
  • Fortsätt att hålla in powerknappen samtidigt som du håller in homeknapen i cirka 8 – 10 sekunder
  • Släpp powerknappen och fortsätt hålla in home tills redsn0w jailbreakar din iPhone

Steg 4 – Lås upp iPhone

Efter att iPhone har startat om kommer du att ha en ny ikon på springboard, Cydia.

Starta Cydia som vid första aktiveringen endast kommer att starta om. När du väl är inne i programmet ska du lägga till en ny källa,

repo666.ultrasn0w.com

Detta gör du genom att klicka på manage -> sources -> edit -> add

Steg 5 – Installera ultrasn0w

När källan är verifierad och tillagd ska du nu installera Ultrasn0w. Lättast är att söka efter filen via sökfunktionen. När ultrasn0w är installerad är det bara att starta om telefonen som nu är olåst.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.