Installera iOS 8 beta på iPhone och iPad

Med iOS 8 beta tillgänglig har nu många efterfrågat en guide för hur de installerar det på sin iPhone eller iPad. Vi har därför skrivit ihop en guide för dem som vill testa, men det finns några saker du måste tänka på innan du ger dig på den första betaversionen, så läs igenom ”Vad du bör tänka på” noga.

1. Vad du bör tänka på

Först och främst, för att kunna installera iOS 8 beta måste du få tillgång till installationsfilen för iOS 8 beta samt registrera UDID-numret för din enhet hos Apple. Det kräver att du är utvecklare i Apples utvecklarprogram iOS Developer Program, vilket kostar 808 kr per år. Du kan också få numret registrerat av en annan utvecklare, kanske någon du känner.

Förutom detta bör du tänka på att iOS 8 beta är för utvecklare som ska uppdatera och utveckla appar inför lanseringen i höst. Så vi rekommenderar inte att installera den första betaversionen på din primära iPhone eller iPad.

Om du ändå vill ge iOS 8 beta ett försök bör du tänka på att många av de nya funktionerna inte fungerar och det finns en hel del små irriterande buggar. Många tredjepartsappar behöver också uppdateras. På Macrumors forum finns en lång lista med appar som inte fungerar, bl.a. WhatsApp och 1Password, så kolla om någon av dina favoritappar inte fungerar.

Du bör också tänka på risken att din data kan förstöras är stor, där bilder och dokument som synkroniseras över iCloud är två exempel.

2. Så förbereder du dig

Börja med att synkronisera din befintliga iOS-version innan du installerar iOS 8 beta. Det gör du enklast via iCloud, men det fungerar också att säkerhetskopiera i iTunes på datorn. Se Apples guide för säkerhetskopiering i iOS.

3. Installera iOS 8 beta

När du har tillgång till ”installationsfilen” för iOS 8 beta och registrerat UDID-nummret kan du sätta igång installationen.

3.1. Anslut din iPhone till datorn med laddningskabeln och öppna iTunes.

3.2. Klicka på din iPhone i iTunes och klicka på fliken Sammanfattning.

installera-ios-8-beta-1

3.3. Håll in alt-knappen (eller Shift-knappen på Windows) och klicka på ”Leta efter uppdatering”.

installera-ios-8-beta-2

3.4. Välj ”ipsw”-filen som du laddade ned tidigare och klicka på Öppna.

3.5. iTunes kommer nu att installera iOS 8 beta på din iPhone. Processen tar ungefär fem minuter.

3.6. När iTunes är klar och din iPhone visar välkomstskärmen för iOS 8, är installationen klar och du kan börja använda telefonen.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.