Guide: Vilket jailbreak passar dig bäst?

Vilket extrem vecka detta har varit, för att inte tala om helgen. Jailbreak har dragits in och jailbreak har lanserats, marknaden är helt enkelt bredare än någonsin.

Jag tänkte att jag ska försöka underlätta tänket för dig som inte är 100 % på jailbreak, vilket program du kan använda, vilket program du bör använda och givetvis vilket program du verkligen inte bör använda.

iPhone 2G

iPhone 2G når endast mjukvara 3.1.3 som många av er vet. Med det sagt behöver du som iPhone 2G-ägare inte lägga ner vikt på jailbreak som lämpar sig för iOS 4.0 eller högre. För iPhone 2G gäller;

För dig som endast är i behov av jailbreak är JailbreakMe att föredra utan tvekan. Ska du använda dig av unlock rekommenderar jag istället redsn0w. Observera att dom metoder som listas är dom du kan använda dig av.

iPhone 3G

iPhone 3G är precis som dom senare modellerna uppe på 4.1. För er som uppdaterat enheten originalt via iTunes går det inte att låsa upp enheten såvida den inte är äldre än två år.

Med tanke på prestandan rekommenderas inte iOS 4.x för iPhone 3G utan det lämpar sig istället att stanna på 3.1.3. Med det sagt innebär det inte att det inte går att använda iOS 4.x på iPhone 3G.

iPhone 3G förhåller sig annorlunda gentemot iPhone 2G. Att jailbreaka 3G går att göra på många olika sätt och precis som tidigare är det i vilket syfte man vill göra det. För dig som endast söker jailbreak är JailbreakMe att föredra för alla mjukvaror under 4.0.2, är du istället ute efter jailbreak till 4.1 rekommenderas redsn0w skarpt.

iPhone 3GS

iPhone 3GS är den mest problematiska enheten tillsammans med iPhone 4. Här gäller olika förutsättningar beroende på hur gammal din enhet är.

  • Redsn0w (3.0 – 4.0 beroende på modell)
  • Pwnagetool/Sn0wbreeze (3.0 – 4.1 beroende på modell)
  • Spirit (3.1.2, 3.1.3)
  • JailbreakMe (3.1, 3.1.2, 3.1.3, 4.0, 4.01)
  • Limera1n (4.0 – 4.1)

Med tanke på dom begränsningar som finns med Redsn0w och Pwnagetool till iPhone 3GS kan jag inget annat än att rekommendera JailbreakMe för 4.0.1 och lägre, samt Limera1n för iOS 4.1. Om du är på iOS 4.0 med en aktiveringslåst iPhone 3GS är det limera1n som gäller.

iPhone 4

iPhone 4 är på samma breddgrad som iPhone 3GS, här är dock communityn inte lika bred.

För iPhone 4 finns det inte mycket att säga. Är du på 4.1 är det limera1n som gäller, annars JailbreakMe. Observera att det även här är limera1n som gäller om du är fast i aktiveringslåset.

Lås upp din iPhone 3G, 3GS samt 4

För dom tre sistnämnda enheterna är upplåsningen en del av jailbreaket och som går in först efter att enheten är jailbreakad. Med det sagt spelar det alltså ingen roll vilket program du använder, se dock mina rekommendationer. Observera också att inte alla mjukvaror (baseband) går att låsa upp i dagsläget, det är endast mjukvara 4.0.2 eller lägre som är kompatibelt i skrivande stund.

iPad

iPad är enkel, det finns inga svåra program i dagsläget utan det är mjukvaran som bestämmer.

Förhoppningsvis är detta till hjälp för dig. Givetvis finns det en del program utöver dom jag nämner, men med det avseende att jag inte nämner dom innebär också att jag inte rekommenderar dom.

Är det mot förmodan något du undrar över är det bara att slänga en kommentar eller köra ett inlägg i forumet!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.