Guide: Ta bort jailbreak

Vi har haft en het diskussion om hur man tar bort jailbreak i forumet och jag tänkte att jag gör ett förtydligande här. Jailbreak går att ta bort genom att enkelt återställa iPhone i iTunes, beroende på vissa faktorer är det dock olika förutsättningar. Mer om det ser du i steg 5.

Den enklaste processen är att alltid återställa till den senaste versionen av iOS, i det här sammanhanget är det iOS 4.3.2. Om du dock har SHSH lagrade kan du återställa till en äldre version, något du dock inte bör lägga vikt vid om du inte vet vad SHSH är och om du bara vill ta bort ditt jailbreak.

Steg 1 – Ladda ner aktuell OS

Det första du ska göra är att ladda ner den mjukvaran du vill återställa din iPhone eller iPad till. Surfa in på vårt arkiv för mjukvaror och ladda ner din fil. Jag rekommenderar iOS 4.3.2.

Steg 2 – Säkerhetskopiera iPhone

Om du vill/är i behov av en säkerhetskopia tar du den nu. Det gör du genom att högerklicka på din enhet i iTunes och markera ”säkerhetskopiera”.

Steg 3 – Sätt din iPhone i recoveryläge

Nu ska du stänga av din iPhone och vänta tills skärmen är helt svart. När det är klart håller du in homeknappen samtidigt som du kopplar din telefon till datorn. Fortsätt att hålla home tills du får en iTunes-logo med sladd i rutan.

Steg 4 – Återställ iPhone

När din iPhone är i recoveryläget och iTunes är uppe trycker du på återställ. Beroende på vilket operativsystem ska du göra det på två olika sätt.

För er med Windows: Håll in shift samtidigt som du trycker återställ.

För er med Mac: Håll in alt samtidigt som du trycker återställ.

Nu bör du få upp rutan ”välj fil i iTunes”. Ta nu helt enkelt och markera den OS-fil som du laddade ner i steg 1 och återställ din enhet.

Steg 5 – iTunes Error

Om du stöter på ett felmeddelande när du återställer till en originalmjukvara finns det mer eller mindre bara två tänkbara scenarion. Dessa är:

Error 1015: Det innebär att du har iPad baseband installerat på din iPhone 3G eller 3GS. För att lösa det måste du skapa en custom firmware via PwnageTool, avmarkera dock valet av Cydia. Hur du gör det kan du läsa mer om här.

Error 1013: Drabbar iPhone 4 som återställs mot Sauriks server. Det här problemet löser du genom att navigera till följande fil på din dator:

Om du kör Windows, c:windows/system32/drivers/etc hosts

Om du kör Mac, /etc från finder.

Öppna upp filen hosts. Du kommer du att se en server bemärkt med apple, sätt ett # framför servern för att göra den obrukbar och spara därefter filen.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.