Guide: Synkronisera dina bilder direkt till iPhoto

Idag har det varit mycket fokus på bilder och synkronisering till dropbox. Vad passar då bättre än att knyta ihop säcken med att berätta för er hur ni gör för att automatiskt synkronisera eran foto-mapp med iPhoto?

OBS! Denna guiden endast är till för Mac!

Denna guide lämpar sig förslagsvis om du har en Dropboxmapp där du laddar upp dina bilder, men den fungerar lika bra för att automatiskt synkronisera vilken annan mapp som helst till iPhoto.

Steg 1:

Ladda ner detta scriptet. Öppna upp ’Finder’ och välj ’Macintosh HD’ (eller vad du valt att kalla din hårddisk) och navigera därifrån till ’Bibliotek -> Scripts -> Folder Action Scripts’ och lägg scriptet du laddat ner där.

Steg 2:


Gå till den mapp du vill synkronisera med iPhoto. Högerklicka (eller cmd + klick) och välj alternativet ’Inställningar för mappkommandon…’.

Steg 3:

Välj alternativet ’add – import into iPhoto.scpt’ och tryck på ’Bifoga’.

Steg 4:

Se till att ’Aktivera mappkommandon’ är ibockad. Sen är det bara att stänga ner inställningarna, öppna iPhoto och vänta några ögonblick. Sen kommer bilderna att börja synkroniseras och varje gång du öppnar iPhoto, eller låter programmet vara aktivt kommer det automatiskt att synkronisera alla nya bilder i mappen.

Nu är det tyvärr så att alla nya bilder som automatiskt synkroniseras till iPhoto hamnar i egna händelser för varje synkronisering, men det är ju inte allt för svårt att dra bilderna till rätt mapp.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.