Guide: Skapa en profilbild för iPhoneGuiden.se med Gravatar

Många av er som skapat ett konto här på iPhoneguiden.se har sett att det till höger finns en liten box med bland annat ert namn, en länk till inställningar och en liten blå bild. Givetvis blir det roligare både att besöka sidan och kommentera om man kunde byta den här bilden och göra den lite mer personlig. Detta gör man genom att skapa ett konto på ”Gravatar” vilket automatiskt används av iPhoneguiden.se. Här följer en tydlig steg-för-steg-guide som beskriver precis hur man skall gå tillväga för att göra just det.

Det skall också tilläggas att denna gravatarbild även används om du inte skapat ett konto på iPhoneguiden.se utan endast kommenterar som gäst, om du skriver in samma mailadress som du har till ditt gravatarkonto.

iPhoneguiden.se, profilbild, gravatar
1. Registrera konto på Gravatar: Gå till https://en.gravatar.com/site/signup/ och registrera samma mailadress du använder till ditt konto på iPhoneguiden.se.
iPhoneGuiden, profilbild, gravatar
2. Bekräfta mail: Gå till din inkorg och bekräfta din mailadress genom att klicka på den översta länken.
iphoneguiden, profilbild, gravatar
3. Välj användarnamn och lösenord: Välj ett användarnamn (endast små bokstäver och siffror, inga mellanslag eller punkter) och skriv in ett valfritt lösenord.
iphoneguiden, profilbild, gravatar
4. Lägg till Bild för gravatar-konto: För att lägga till en bild till ditt konto skall du trycka på länken som lyder "Add one by clicking here".
iphoneguiden, profilbild,
5. Välj källa för bilden till ditt Gravatar-konto: Välj var bilden du vill använda bilden till ditt Gravatar-konto finns.
iphoneguiden, profilbild, gravatar
6. Klipp till bilden: Klipp till bilden, tänk på att bilden skall vara kvadratisk.
iphoneguiden, profilbild, gravatar
7. Ange din bilds klass: Ange det alternativet som stämmer bäst överens med din bild. Den klassen som används för bilder utan vare sig våld eller nakenhet heter 'G'
iphoneguiden, profilbild, gravatar
8. Bild till gravatar-konto inlagd: Din Bild är nu kopplad till ditt gravatar-konto, och därmed även ditt iPhoneguiden-konto och kommer både användas till forum och artikelkommentarer
admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.