Guide: Så lägger du in .debfiler till din iEnhet från datorn

Har man en jailbreakad iEnhet så kan man genom Cydia ladda ner nästan vad som helst. Det som kan vara ett minus med det är att det kan gå segt, eller att källan kan vara nere av någon anledning. Nu går det att göra dessa nedladdningar via din dator på ett smidigt sätt

För att förklara för er som är nya så betyder .deb att det är en debian-file, vilket de flesta filer/program på Cydia har som format. I denna guide tänkte jag beskriva hur man på två olika men väldigt enkla sätt installerar .debfiler direkt från datorn till iEnheten.

Alternativ 1
Ladda hem iExplorer om du inte redan har det installerat i din dator. Du kan hämta det från dessa länkar: windows mac
Är det så att iExplorer inte öppnas vid uppstart kan en installation av Quicktime behövas. Detta görs via iTunes.
Koppla in din iEnhet och starta upp iExplorer. Du ska nu få upp en ruta med olika foldrar och filer.

Innan du kan börja flytta över dina nedladdade .debfiler så måste man skapa två nya foldrar och placera dessa genom iExplorer. Skapa två mappar som får namnen Cydia och AutoInstall på skrivbordet. Det är noga att stavningen på dessa mappar blir rätt för annars går det inte. Nu ska man placera dessa foldrar rätt.
Gå till private -> var -> root -> media. Öppna media och dra in foldern Cydia från skrivbordet. Öppna sen foldern Cydia och dra in foldern AutoInstall. Klart!
För att nu få in .debfilerna, öppna AutoInstall och flytta de önskade .debfiler du vill ha in i din iEnhet. Reboota sedan iEnheten och tweaket/programmet är nu installerat.

Alternativ 2
Det andra sättet är att använda sig av openSSH och är i stort sett samma process, bara det att det sker sladdlöst.
Börja med att ladda ner openSSH och bossprefs från Cydia ( båda är kostnadsfria ). Installera sen WinSCP till Windows eller mac.
Öppna nu winSCP/Cyberduck och fyll i din iEnhets IP-adress samt användarnamn som är alpine som standard och lösenordet är root. Dessa kan man byta om man vill men det tänkte jag inte ta med här.

När man kommit in i sin iEnhet så går du samma väg som med iExplorer, det vill säga private -> var -> root -> media och skapar de foldrar man behöver och flyttar till rätt plats.

För den som inte vet hur man hittar sin IP-adress i iEnheten, gå in under inställningar -> WiFi och tryck sen på den blå pilen i änden så ska IP-adressen komma fram.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.