Guide: Nedgradera med hjälp av stiching

När det kommer en ny uppdatering från Apple är det inte alltid man är beredd på det och då kan man av misstag råka uppdatera sin iEnhet. Detta kan vara ordentligt frustrerande, speciellt om man har jailbreakat sin iEnhet. Nu kan man dock nedgradera till en lägre iOS 5 genom ”stiching”, vilket precis som det låter, man syr en mjukvara.

När iOS 5 lanserades så skapade Apple en kryptering på den APticket som man får vid en uppdatering av mjukvaran. Detta resulterade i att all nedgradering i iOS 5 blev omöjlig, oavsett om man sparat SHSH-filerna. Men med hjälp av stiching går det alltså att ”sy” fast sin APticket och på så sätt nedgradera sin iEnhet. Processen för detta är som en vanlig nedgradering, bara det att du måste göra momentet stiching innan du återställer/nedgraderar till önskad mjukvaruverision.

Observera att detta INTE funkar på iPad 2 och iPhone 4S!!

Så gör du för att nedgradera med med hjälp av stiching:

1. Ladda hem senaste redsn0w eller använd befintlig redsn0w-verision ( får inte vara lägre än 09.09b9 )

2. Ladda hem den mjukvara du behöver, i detta fall iOS 5.0 eller 5.0.1.

3. Tiny Umbrella, öppna upp och kontrollera att du har SHSH sparat till den mjukvara du vill nedgradera till.

4. Koppla nu in den iEnhet du vill nedgradera på. Öppna sen redsn0w. Klicka sen på ”extras”.

5. Nu kommer du se ett antal olika alternativ att välja på. Har du ett lägre baseband och vill behålla det ska du först välja ”preserve baseband with a custom IPSW”. Är du inte i behov av unlock kan du gå vidare till punkt 7.

6. När du valt ”preserve baseband” kommer du få leta upp din mjukvara, så lägg den på ett enkelt ställe som t ex skrivbordet. Klicka på rätt IPSW och välj öppna. Nu kommer det skapas en mjukvara som inte uppdaterar basebandet.

7. När detta är klart så väljer du ”fetch, verify or use SHSH-blobs.

8. Klicka på ”stich” och sen på ”IPSW” för att hämta den mjukvara som din SHSH-fil ska sys fast på. När detta är gjort klickar du på ”local” och klickar på den SHSH-fil som ska användas. Nu kommer den så kallade ”stichingen” och detta kan dröja ett tag beroende på hur snabb dator man har.

9. När allt detta är klart sätter du din iEnhet i pwned DFU-mode. Är du osäker hur man gör detta kan du ta hjälp av redsn0w. Följ bara anvisningarna som står på skärmen.

10. När detta är klart öppnar du Tiny Umbrella, startar TSS-servern och Öppnar iTunes. Håll ner shift och klicka på återställ, välj din stichade programvara och påbörja återställningen. Om allt går enligt planerna ska du nu ha nedgraderat din iEnhet.

11. Det kan hända att du får error 1 i slutet av återställningsprocessen. Använd då redsn0w:s ”kick out of recovery” för att få en normal uppstart på din iEnhet.

Skulle det uppstå problem på vägen så lämna en kommentar nedan eller spana in vårt forum så hjälps vi åt att lösa eventuella problem.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.