Guide: Nedgradera baseband på iPhone 3G

Den här guiden beskriver hur du nedgraderar ditt baseband på iPhone 3G. Observera att guiden endast fungerar på iPhone 3G och dessutom endast på ett fåtal versioner av iPhone 3G, mer om det i guiden.

Metoden är användbar om du exempelvis har installerat iPad-baseband 06.15.00 och således vill få tillbaka din GPS-funktion. Den kan också löna sig om du är på 05.14.03 eller någon annan baseband-version som inte går att låsa upp.

Innan du genomför guiden måste din iPhone 3G vara jailbreakad, hur du gör det kan du läsa här.

Steg 1 – Ladda ner F0recast

Det första du ska göra är att ladda ner F0recast. Anledningen till det är att du nu ska kolla om du kan nedgradera ditt baseband över huvud taget.

F0recast (Win)

F0recast (Mac)

När du har fått ner programmet öppnar du upp det. Koppla därefter in din iPhone i datorn och kolla informationen som anges, det viktiga att läsa är nu Bootloader.  Bootloadern måste vara 5.8 (!), annars kan du inte genomföra guiden. Med andra ord, 5.9 som jag har på min iPhone 3G går inte att nedgradera.

Steg 2 – Installera Fuzzyband

Om du har Bootloader 5.8 kan du nu fortsätta med guiden. Öppna upp Cydia på din iPhone, därefter söker du på Fuzzyband.

Installera programmet.

Steg 3 – Nedgradera baseband med Fuzzyband

När du har installerat Fuzzyband öppnar du upp programmet. Om du har rätt Bootloader kommer du nu ha alternativet att nedgradera ditt Baseband. Observera att bilden inte visar en kompatibel Bootloader.

När du har genomfört stegen är ditt baseband nu nedgraderat och du är redo för Ultrasn0w.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.