Guide: Lås upp din iPhone 3G/3GS med iOS 4.1 och 4.2.1.

Igår släppte iPhone Dev Team sin nya version av Ultrasn0w och vi kan alla vara överens om att det var en riktigt stökig uppdatering dom har kommit med. I normalfall brukar det bara vara att installera uppdateringen men i detta fall måste du ta hjälp av redsn0w.

Den här guiden beskriver exakt hur du gör för att genomföra en unlock på din iPhone 3G eller 3GS. Läs guiden noga för att förebygga eventuella misstag.

Läs detta!

iPhone Dev Team har släppt två metoder att göra detta på, dels genom PwnageTool (mac) och dels genom Redsn0w (Mac + Win). Jag har valt att enbart inrikta mig på det sistnämnda då den är betydligt enklare och bättre att använda sig av i detta syfte. Det viktiga att förstå i det här sammanhanget är att den här metoden måste tillämpas om man är på iOS 4.1 och inte vill använda tethered jailbreak på iOS 4.2.1.

Observera att det endast är iPhone 3G/3GS och att iPhone 4 fortfarande står utanför när det gäller unlock. Den viktigaste detaljen är också att du i dagsläget blir av med din garanti på telefonen om du uppdaterar Basebandet. Dels för att det inte är reversibelt och dels för att Basebandet inte finns till iPhone på ”riktigt”. Om inte Dev Team hittar ett sätt att återfå ett iPhone-baseband kommer telefonen att förbli utan garanti.

 

Viktigt att lyfta fram är också att GPS:en slutar att fungera helt efter att basebandet är uppdaterat. Med andra ord, är du i behov av GPS bör du inte genomföra guiden!

För dig som vill ha en punktad guide som inte är speciellt detaljerad, gå ner till steg 6 – summering och läs endast det steget.

Steg 1 – Ladda ner dina filer

Det första du ska göra är att ladda ner Redsn0w för ditt operativsystem.

Mac OS X

Windows

Steg 2 – Ladda ner rätt ipsw

Eftersom detta tillämpas för iOS 4.1 ska du nu ladda ner just iOS 4.1. Beroende på om du har iPhone 3G eller 3GS gäller det dock att du får ner rätt fil. Observera att du ska peka redsn0w på den mjukvara du har installerad, har du 4.2.1 ska du peka på 4.2.1.

iPhone 3G: iOS 4.1

iPhone 3GS: iOS 4.1

iPhone 3G: iOS 4.2.1

iPhone 3GS: iOS 4.2.1

Steg 3 – Kör Redsn0w

Nu ska du starta redsn0w. Precis som vanligt får du upp ett par förord av Dev Team, i samma ruta kan du också välja Browse vilket du ska göra. Leta upp din nedladdade ipsw och invänta redsn0w.

Steg 4 – Läs Dev Teams varning

Tryck dig vidare i Redsn0w. Nu kommer programmet varna dig om vad detta innebär och att basebandet inte är reversibelt efter att det är uppdaterat. Du som behöver låsa upp din iPhone måste dock bortse från detta och gå vidare. För dig som är fast besluten att veta varför är det bara att fråga.

Nu måste du markera Install iPad Baseband! Värt att påpeka är också att om din iPhone redan är jailbreakad kan du avmarkera valet av Cydia.

Tryck dig vidare och följ anvisningarna i programmet.

Steg 5 – DFU

Det sista du ska göra nu är att sätta din iPhone i DFU. Lättast är att läsa precis vad det står i Redsn0w. När det är klart kommer jailbreakprocessen att starta och ditt baseband kommer att uppdateras. När det är gjort installerar du senaste Ultrasn0w som finns i Cydia nu, därefter är din iPhone upplåst och klar.

Steg 6 – För er med ny iBoot

För er som har nyare iPhone 3GS med uppdaterad iBoot är det en extra sak som gäller. Eftersom ni kör så kallad ”tethered jailbreak” måste ni använda er av Redsn0w för att få Cydia att fungera.

Ni kommer märka att Cydiaikonen är vit. Öppna Redsn0w igen, sök upp aktuell mjukvara precis som innan och klicka next. Istället för att installera iPadens baseband ska ni nu välja alternativet ”Just Boot Tethered right now”. Detta måste göras varje gång för att få Cydia att fungera

Steg 7 – summering

Ja som vi har varit inne på är det en stökig release som kräver lite meck. Sitter man och tar det lungt löser sig dock allt och det gör det nu också. Summerat för det du ska göra gäller följande:

  • Ladda ner Redsn0w för Mac eller Windows
  • Ladda ner iOS 4.1 för din iPhone om du har 4.1 installerad på telefonen, antingen 3G eller 3GS. Annars laddar du ner iOS 4.2.1 för 3G eller 3GS.
  • Peka Redsn0w på iOS 4.1 (om du har 4.1) eller 4.2.1 (om du har 4.2.1) och tryck next
  • Markera Install iPad Baseband
  • Avmarkera Install Cydia om du redan har Cydia på din enhet
  • Jailbreaka
  • Installera Ultrasn0w

För frågor och funderingar är det bara att säga till.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.