Guide: Lägg in bilder på din iPad via SSH

Här kommer en guide på hur du lägger in bilder på iPaden via SSH.

Ibland kan det vara svårt och jobbigt att lägga till bilder på iPaden via itunes, eller om man är hos någon kompis som inte har iTunes installerat. Du behöver ett program för den här guiden men det går fort att ladda ner och är lätt att använda.

1. Börja med att koppla in iPaden till datorn och gå sedan in i iPaden via iphonebrowser, har du inte programmet kan du ladda ner det HÄR.

2. Bläddra fram mappen med namn ”var/mobile/Media/DCIM/100APPLE”, det är mappen där alla bilder sparas.

3. Ändra namnet på din bild som du vill lägga in på iPaden så att det passar med standarden för iPad samt följer nummreringen på redan inlagda bilder. Om du tex har IMG_0005.PNG som sista bild byter du namn på den bild du ska lägga in till IMG_0006.PNG

4. Markera alla bilder du vill lägga in och byt namn på dem. Dra dem därefter till iphonebrowser och släpp över de andra bilderna för att flytta dem till iPaden.

När du ändrat namn och lagt in de bilder du vill ha på iPaden återstår bara att återskapa bildbiblioteket. Det gör du på följande sätt:

1. Bläddra fram mappen med namn ”var/mobile/Media/PhotoData”

2. Se till att du har stängt applikationen ”bilder” på iPaden helt, dubbelklicka på home-knappen och se så att den inte ligger kvar bland applikationerna där nere.

3. Radera alla de tre filerna som ligger i mappen (Photos.sqlite, PhotosAux.sqlite & com.apple.photos.caches_metadata.plist)

4. Starta sedan bilder och biblioteket kommer återskapas, voila nu finns dina gamla samt nya bilder i biblioteket.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.