Guide: Jailbreaka iPhone 4S och iPad 2 (iOS 5.0.1) med Absinthe

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att untethered jailbreaka din iPhone 4S eller iPad 2. För att kunna ta del av programmet måste du kunna ansluta din enhet till en dator samt köra iOS 5.0/5.0.1.

Programmet i sig är busenkelt och jailbreakeliten har verkligen lyckats. Processen är så enkel att du inte behöver oroa dig över DFU eller liknande utan det enda som står som ett krav är att du vet hur man klickar på en knapp. När du känner dig redo kör vi igång.

Steg 1 – ladda ner Absinthe

Det första du ska göra är att ladda ner Absinthe, det kan du göra från följande länkar:

Mac

Windows

Steg 2 – jailbreaka din iPhone 4S eller iPad 2

Börja med att öppna upp iTunes och synkronisera din iPhone så att du har en färsk säkerhetskopia, stäng därefter ner programmet och öppna Absinthe.

Absinthe kommer nu att vara tydligheten själv och ge dig ett alternativ, nämligen att jailbreaka din enhet. När du är redo, klicka helt enkelt på Jailbreak.

Observera, processen som sker på datorn tar cirka tio minuter vilket således gör att du måste ha tålamod. Rör inte enheten förens Absinthe annonserar detta. Tänk också på att stänga av lösenkod om du har det aktiverat på din enhet, funktionen går att aktivera igen efter att processen är slutförd.

Steg 3 – fortsätt processen i din enhet

När Absinthe har meddelat att jailbreaket nästan är klart (se föregående bild) låser du upp din enhet. Du kommer nu att ha en ikon i din hemskärm som heter Absinthe, klicka på ikonen och din enhet kommer att starta om och transformera Absinthe till Cydia.

Observera, om du har problem med detta steg, gå in i Inställningar och aktivera VPN, låt felmeddelandet komma upp och vänta på att iPhone startar om.

Steg 4 – klar

Nu är du klar och kan börja använda en helt ny värld. Vid frågor och funderingar, tveka inte!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.