Guide: Jailbreaka iPhone 3GS/4 samt iPad med iOS 5

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att jailbreaka din iPhone 3GS/4 samt iPad med iOS 5. Observera att samtliga enheter förutom äldre iPhone 3GS blir tethered vilket innebär att du behöver en dator varje gång du startar din iPhone. Om du vill ta reda på vilket Bootrom din iPhone 3GS har kan du läsa vår guide här.

Innan du startar guiden bör du spara dina SHSH om du inte redan har gjort det. För mer information om SHSH och hur du sparar dessa filer kan du läsa här.

För er som är i behov av unlock måste ni uppdatera iPhone utan att uppdatera basebandet. Steg 1 – 6 förklarar hur du sparar ditt baseband. För er som enbart är ute efter jailbreak kan ni gå direkt till steg 7 efter att ni har genomfört steg 1 – 2.

Steg 1 – ladda ner redsn0w

Börja med att ladda ner redsn0w, det kan du göra från följande länk.

Redsn0w 0.9.9b6 (Mac)

Redsn0w 0.9.9b6 (Win)

Steg 2 – ladda ner iOS 5

När du har fått ner redsn0w ska du nu ladda ner iOS 5 för den aktuella enheten. Det vill säga, om du skall jailbreaka iPhone 4 med iOS 5 laddar du ner iOS 5 för iPhone 4 och så vidare. Lägg filen på ett lättillgängligt ställe så du hittar den utan problem.

Du kan ladda ner iOS från följande arkiv:

Arkiv för iOS

Steg 3 – starta redsn0w

Börja med att öppna redsn0w och klicka sedan på extra.

Steg 4 – skapa custom firmware

För att inte uppdatera basebandet måste du nu skapa en Custom IPSW. Det gör du genom att klicka på ”Custom IPSW”.

Du kommer nu bli ombedd att peka redsn0w på iOS. Välj filen som du laddade ner i steg 2, det vill säga iOS 5 och låt redsn0w köra igenom hela sin process.

Steg 5 – sätt iPhone i Pwned DFU

När din Custom IPSW är klar kommer redsn0w att meddela dig filnamn och lokalisation för filen. Om du har gjort rätt heter filen NO_BB_iPhone(x),1_5.0_9A334_Restore.ipsw.

Det du måste göra nu är att sätta iPhone i Pwned DFU så att iTunes/iPhone accepterar Custom IPSW. Det gör du genom att klicka på extra igen och därefter på  Pwned DFU.

Följ instruktionerna i redsn0w för att sätta iPhone i DFU. Oroa dig inte om du gör fel första gången, redsn0w hjälper dig tills du lyckas med processen.

Steg 6 – återställ iPhone

Öppna upp iTunes när din iPhone är i DFU. Om du har gjort rätt kommer iTunes säga att den har hittat en iPhone i återställningsläge.

Klicka på återställ samtidigt som du håller in alt (Mac) eller shift (Win) och välj sedan din fil NO_BB_iPhone(x),1_5.0_9A334_Restore.ipsw.

Steg 7 – jailbreaka iPhone

När din iPhone är återställd och klar kör den nu en Custom IPSW och således har den ett äldre baseband. För er som har hoppat direkt till steg 7 gäller samma förutsättningar som presenteras nedan.

Öppna upp redsn0w och klicka på jailbreak. I nya redsn0w söker programmet per automatik upp din aktuella fil för iOS vilket gör att du endast behöver hjälpa till med att knuffa din iPhone in i DFU.

Steg 8 – boot tethered

Nu kommer jailbreakets baksida, du måste starta telefonen. Denna process, det vill säga steg 8, måste du göra varje gång din enhet har stängts av på något sätt.

Klicka på fliken extra, väl inne i menyn väljer du nu ”Just Boot”. Genomför samma process som i steg 7 och sätt din iPhone i DFU utifrån redsn0ws anvisningar.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.