Guide: Jailbreaka iOS 4.3.3/4.3.5/5.0 med Redsn0w (Mac och PC)

Den här guiden beskriver hur du gör för att untethered jailbreaka din iPhone, iPod eller iPad med iOS 4.3.3. Observera att iPad 2 inte är kompatibel med detta jailbreak och att iOS 4.3.4, 4.3.5 och 5.0 blir tethered.

Om du har iOS 4.3.3, uppdatera inte din iPhone, iPod eller iPad utan använd dig av iOS 4.3.3.

För att kunna genomföra guiden måste din iPhone, iPod eller iPad redan ha iOS 4.3.3 installerat. Har den inte det måste du uppdatera alternativt söka efter en annan guide i vårt arkiv eller på JailbreakaiPhone.se. Tänk på att om du är i behov av unlock/operatörsupplåsning till din iPhone måste du vara väldigt försiktig när du uppdaterar, om du inte vet vad du gör måste du fråga.

Steg 1 – Ladda ner Redsn0w

Det första du ska göra är att ladda ner Redsn0w. Beroende på vilket operativsystem du har väljer du antingen Mac eller Windows.

iOS 4.3.3

  • Om du vill jailbreaka iOS 4.3.3 på ett ännu enklare sätt hänvisar jag till följande guide.

iOS 4.3.4/4.3.5

  • Om du jailbreakar iOS 4.3.5 ska du peka redsn0w på iOS 4.3.4, pekar du på iOS 4.3.5 kommer programmet inte att hitta mjukvaran.

iOS 5.0b4

Steg 2 – Ladda ner iOS för din enhet

Ladda nu ner den version av iOS som du vill jailbreaka. I guiden använder vi oss av iOS 4.3.3. Arkivet med mjukvarar för iPhone 3GS, 4, iPod 3, 4 och iPad hittar du här.

För iOS 5 hämtar du den i sedvanlig ordning developer.apple om du är utvecklare.

Steg 3 – Jailbreaka din enhet

När du har laddat ned Redsn0w och din iOS-version är det bara att köra igång. Börja med att öppna upp Redsn0w, du bör då ha följande ruta.

Klicka nu på Browse och navigera till din iOS-fil som du laddade ner i steg 2. I guiden är det ipsw för iPhone 4 som används.

Klicka på Open.

När iPSW-filen har bekräftats klickar du på Next i Redsn0w. Du kommer nu se en bar som laddar i cirka tio sekunder.

Steg 4 – Optimera Redsn0w

Nu kommer du till själva konfigurationen för ditt jailbreak. Här är det bara ett steg du behöver göra för att jailbreaka din enhet och det är att markera ”Install Cydia”. Klicka sedan på Next.

Du kommer nu att bli ombedd att stänga av din telefon samtidigt som den är inkopplad i datorn, gör det.

När du är redo klickar du slutligen på Next och följer instruktionerna i Redsn0w för att sätta din enhet i DFU-läget.

När din enhet hamnar i DFU-läget kommer du se Redsn0w skicka över information till din enhet. Låt hela processen löpa ut, det tar max tio minuter och efter det står följande i Redsn0w: ”The rest of this progress takes place on your device.” När det är klart är du jailbreakad och klar på iOS 4.3.3.

Steg 5 – om du jailbreakar iOS 4.3.4/4.3.5/5.0b4

Om du i föregående steg har jailbreakat iOS 4.3.4, 4.3.5 eller 5.0b4 kommer din enhet att vara tethered vilket betyder att du måste starta din iPhone via datorn, och således att du inte riktigt är färdig med guiden ännu. Genomför samma process igen från Steg 1 – 3 tills du kommer till valmöjligheten att optimera Redsn0w. Istället för att installera Cydia ska du nu markera ”just boot tethered right now”.

Klicka på Next och du följs nu upp av samma ruta ännu en gång.

Du kommer nu att bli ombedd att stänga av din telefon samtidigt som den är inkopplad i datorn, gör det.

När du är redo klickar du slutligen på Next och följer instruktionerna i Redsn0w för att sätta din enhet i DFU-läget.

När du hamnar i DFU kommer Redsn0w att kicka igång din telefon och den är nu jailbreakad och klar. Observera att du måste genomföra Steg 5 varje gång du har stängt av din telefon.

Om du har några frågor, tveka inte att fråga i kommentarsfältet nedan eller i vårt forum.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.