Guide: Jailbreaka din iPhone med Greenpois0n

Den här guiden beskriver hur du gör för att jailbreaka din iPhone 3GS/4 samt iPad med iOS 4.1 samt 3.2.2. För att genomföra guiden behöver du ha Windows, Linux eller Mac (snart).

Observera: Om du vill låsa upp din iPhone måste du vänta på pwnagetool, alternativt att du följer guiden för att behålla ditt baseband på iPhone 4 innan du gör detta. För frågor och funderingar, tveka inte!

Steg 1 – Ladda ner greenpois0n

Det första du ska göra är att surfa in på greenpois0n och ladda ner mjukvaran för önskat operativsystem. Du kan också välja rätt fil nedan.

Windows

Linux

Mac

Steg 2 – Spara greenpois0n på valfri plats

Lägg greenpois0n på skrivbordet och öppna det. Nu kommer du ha en ruta som det står ”prepare to jailbreak”. När du känner dig redo att starta är det bara att köra igång, du behöver inte tänka på iTunes eller något annat utan kan endast se till greenpois0n.

Ett tips är att du lägger iTunes fönster vid sidan om pois0n, annars kommer iTunes att lägga sig över greenpois0n när du hamnar i DFU-läget.

Börja med att klicka prepare jailbreak. Det du ska göra är att sätta din iPhone i DFU, följ därför anvisningarna på skärmen.

Observera att din iPhone skall vara avstängd när du börjar!

Håll in power i tre sekunder, det vill säga knappen du startar din iPhone på.

Efter tre sekunder fortsätter du att hålla in power samtidigt som du håller in home i tio sekunder.

Observera: Ibland är tio sekunder för länge trots att programmet säger tio, det perfekta intervallet brukar ligga på åtta sekunder.

När tio sekunder har gått släpper du power knappen och fortsätter att hålla in Home tills greenpois0n meddelar att den har iPhone i DFU och är redo att jailbreaka.

När du är i DFU är allt det ”svåra” klart. Tryck nu bara på jailbreak och vänta ut greenpois0n.

När greenpois0n är klart trycker du bara på quit.

Steg 3 – Vänta på din iPhone

När jailbreaket på datorn är klart kommer du nu ha runskfrift i din iPhone i cirka en minut. Vänta ut det och fortsätt när din iPhone har startat om.

Steg 4 – Gå in i iPhone

Nu är hela den första biten klar. Det du ska göra nu är att gå in i SpringBoard och leta upp ikonen Loader. Nu måste du ha en stabil nätverksuppkoppling.

  • Öppna Loader
  • Välj Cydia från menyn och installera det
  • Om du vill kan du nu radera Loader

Steg 5 – Cydia

Nu är du klar och ska ha Cydia liggandes i menyn. Precis som alltid när du har jailbreakat din enhet kommer Cydia att vilja ladda om och sen stängas ner. Låt det ske och sen är det bara att fortsätta!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.