Guide: iPhoneGuide för nybörjare – del 3

Guide-serien från mig fortsätter och den här gången kan man återigen säga att jag tar vid där jag slutade. Idag är det kamera och bildredigering som står på agendan och förhoppningsvis finns det detaljer som får nybörjaren att bli en erfaren kameraanvändare.

Den inbyggda kameran i enheten är enkel att använda. Enheten har två kameror, en för foton och en enklare för videosamtal. Den yttre kameran ger absolut bäst bilder utomhus i dagsljus då den inte har blixt utan en lampa. För att optimera sina bilder finns en hel del roliga applikationer.

Enkla tips:

  • För att zooma med kameran trycker du snabbt på skärmen så får du fram en zoom skala där du kan zooma digitalt. Tyvärr finns det ingen optisk zoom då optiken är fast.
  • Välj fokuseringspunkt genom att snabbt trycka pådet objekt du vill ha focus på. Telefonen lägger då fram en ruta och fokuserar automatiskt där du valt.
  • Du byter mellan den inre och den yttre kameran genom att trycka på kamerasymbolen i det högra hörnet.
  • I det nedre vänstra hörnet finns en snabbrutan som tar dig direkt till ditt bildbibliotek.
  • I det högra hörnet ändrar du mellan filmkameran och den vanliga kameran.

Några fotorelaterade applikationer:

Hipstamtic

Hipstamatic använder sig av mbilens kamera och fixar bilder som ser analoga ut. Kameran kommer med massor av effekter och linser som ger olika effekter från olika tidigare analoga kameror.

Läs mer om hipstamatic här på iPhoneGuiden.se.

Incredibooth

Är precis vad namnet säger- ett fotobås i mobilen. Applikationen använder den inre kameran och tar fyra bilder med någon sekunds mellanrum, precis som i ett fotobås. I applikationen finns fyra olika bildinställningar som ger olika typer av foton. Applikationen kommer fån samma tillverkare som hipstamatic vilket kan ses på utseendet av bilderna.

Ps express

Är ett bra grundverktyg för enkel redigering av bilder. Applikationen hjälper en enkelt med att klippa foton och ändra enkla saker såsom ljus och kontrast bara genom att dra fingret över skärmen. Något svårmanuvrerad till en början.

Colour effects

Med colour effect kan du färga en liten del av en svartvit bild. Ett enkelt program att förstå som dock kräver lite övning för bra resultat.

Touch and Paint

Ett väldigt enkelt ritprogram vars fördel också är dess största nackdel, enkelheten.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.