Guide: Installera XBMC på din iEnhet eller ATV2

XBMC är mediacentralen som slog igenom på Xbox men som kort senare blev otroligt populär på fler plattformar. Windows, Mac och Linux står sedan tidigare på dess meritlista och nu även iPad, iPhone och Apple TV2.

XBMC till iOS är verkligen ett helt fullfjädrat mediacenter och ser precis ut som den versionen som finns att ladda ner till din dator. Nackdelen med detta är att det är fruktansvärt irriterande att försöka träffa de hopplöst små knapparna om du använder dig av en iPhone.

Det är dessutom riktigt bökigt att, genom denna app, använda dig av ett redan existerande iTunesbibliotek både vad gäller filmer och musik. Däremot fungerar det fantastiskt bra att använda dig av så kallade ”plug-ins” för att streama musik, bilder och filmer från flertalet tjänser på nätet. Men appen är också fruktansvärt snygg!

Observera att du måste ha en jailbreakad enhet för att installera XBMC oavsett om du använder iPhone, iPad eller Apple TV2!

Observera också att guiden för iPhone/iPad är genomförd och fungerar. Däremot är guiden för ATV2 inte testad av mig, och genomförs därför på egen risk.

XBMC på din iEnhet:

  1. Öppna upp ’Cydia’ och gå till ’Manage -> Sources -> Edit -> Add’ och skriv in ”mirrors.xbmc.org/apt/ios/” (utan citattecken) och välj ’Add Source’.
  2. Gå in i källan ”teamXBMC” och välj där att installera ”XBMC-iOS”.
  3. När installationen är klar är det bara att stänga ner Cydia. Appen ska nu finnas på sprinboard.

XBMC på din Apple TV2:

  1. Se till att du har OpenSSH installerad på din jailbreakade Apple TV2 och kolla upp din Apple TV’s IP-nummer.
  2. Öppna upp valfri terminal på din dator och skriv ”ssh [email protected]DIN IP-ADRESS” följt av Enter. Skriv sedan in lösenordet ’alpine’ om du inte bytt ut detta.
  3. Skriv sedan in ”apt-get update” och efter det ”apt-get install org.xbmc.repo” följt av apt-get update” ytterligare en gång.
  4. Skriv in ”apt-get install org.xbmc.xbmc-atv2”. Du ska nu ha XBMC installerad på din Apple TV2.

[via]

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.