Guide: Uppdatera din iPhone 4 utan att uppdatera ditt Baseband

Den här guiden beskriver hur du uppdaterar din iPhone 4 utan att uppdatera ditt Baseband. Detta är av vikt om du vill ha möjligheten att låsa upp din iPhone med hjälp av Ultrasn0w.

Uppmärksamma att denna guide endast fungerar på iPhone 4, vill du uppdatera din iPhone 3GS och behålla basebandet kan du istället följa denna guide.

OBSERVERA: Du genomför guiden helt på egen risk. Skulle du misslyckas med att uppdatera ditt baseband tar inte iPhoneguiden.se något ansvar. Guiden är testad och genomförd och fungerar.Lägg även märke till att det är något annorlunda om du uppdaterar till iOS 4.2.1 samt iOS 4.3.1.

Steg 1 – Ladda ner TinyUmbrella

Det första du ska göra är att ladda ner TinyUmbrella, det är detta program vi skall använda oss av och som i sin tur hjälper dig att behålla basebandet.

Windows

Mac

Installera programmet.

Steg 2 – Starta Umbrella

När installationen är klar kör du igång Umbrella. Se till att du har senaste versionen installerad, det kan du göra genom att läsa headern på programmet. Koppla därefter in din iPhone 4 i datorn via USB. När den är inkopplad bör du se din enhet i den vänstra boxen i TinyUmbrella.

Steg 3 – Spara dina SHSH

Det vore en fördel om du har dina SHSH för tidigare mjukvaror sparade, det ska dock inte spela någon roll.En ren rekommendation dock, tryck Save SHSH, då kommer Umbrella att lagra alla tillgängliga SHSH, i skrivande stund endast iOS 4.2.1 och 4.3b2.

Steg 4 – Stäng av iTunes och kör igång

När Umbrella är igång och din iPhone 4 är inkopplad ska du nu stänga av iTunes. Se till att iTunes är helt av och tryck där efter på Start TSS Server. Det är viktigt att du inte får några felmeddelanden här, du kan inte fortsätta guiden förens du ser att servern är aktiv.

Steg 5 – Starta iTunes

När Servern är aktiv drar du igång iTunes. Koppla in din iPhone 4 och vänta tills alla synkroniseringar är klara.

Börja med att ladda ner iOS 4.1 om du ska återställa till iOS 4.1, iOS 4.2.1 om du ska återställa till iOS 4.2.1 eller iOS 4.3.1 om du ska återställa till iOS 4.3.1.

Nu ska du återställa din iPhone. Observera att du måste återställa den och inte uppdatera. Detta gör du genom att klicka på återställ samtidigt som du håller in alt (mac) eller shift (win). Välj därefter den aktuella mjukvaran, det vill säga iOS 4.1 eller iOS 4.2.1.

Steg 6.1 – Gå ut ur recovery (Endast om du återställt till iOS 4.1)

Nu när du har återställt din iPhone kommer du få felmeddelande 1004, detta är precis så det ska vara och är inget farligt. Felmeddelande 1004 indikerar på att återställningen av basebandet misslyckades, vilket vi vill.

Telefonen hamnar i och med detta i en recoveryloop, i Umbrella tar du dock bara och väljer ”kick device out of recovery” och sen är du klar.

Steg 6.2 – Gå ut ur recovery (Endast om du återställt till iOS 4.2.1)

När du återställer till iOS 4.2.1 får du iTunes error 1013 vilket är helt normalt, så ska det vara. Även nu hamnar du dock i en recoveryloop och det är aningen annorlunda att ta enheten ur Recovery.

Steg 6.3 – Gå ut ur recovery (Endast om du har återställt till iOS 4.3.1)

När du återställer till iOS 4.3.1 får du iTunes error 1013 vilket är helt normalt, så ska det vara. Även nu hamnar du dock i en recoveryloop och det är aningen annorlunda att ta enheten ur Recovery. Det första du ska göra är att ladda ner Fix Recovery.

När du har laddat ner programmet ska du nu packa upp zip-filen. Du kommer då att ha två filer, fixrecovery421 samt fixrecovery43. Dubbelklicka på fixrecovery43.

Du kommer nu att få en massa text i iEnhetens skärm samt på datorn, låt processen fortskrida och därefter är din telefon återigen aktiv.

Börja med att sätta din iPhone i DFU-läge. Det gör du genom att, från att enheten är avstängd och inkopplad;

  • Håll in power i tre sekunder.
  • När äpplet kommer fram fortsätter du att hålla in power samtidigt som du börjar att hålla in Home.
  • När äpplet försvinner väntar du i cirka två sekunder, därefter släpper du Power och håller in Home i 15 sekunder. Om du gör rätt kommer iTunes säga att den har hittat en iPhone i återställningsläge och displayen på din telefon kommer förbli svart.

När du är i DFU ska du jailbreaka iPhone med Greenpois0n och därefter är du klar. Följ den här guiden.

Steg 7 – Nu är du klar!

Nu har du din iPhone på iOS 4.1 alternativt iOS 4.2.1 med det gamla basebandet.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.