Guide: jailbreaka din iPhone 3GS/4 untethered med iOS 4.2.1 (PwnageTool, Sn0wbreeze)

Den här guiden beskriver hur du gör för att jailbreaka din iPhone 3G/3GS/4 samt iPad med iOS 4.2.1. Guiden går att genomföra på Mac (PwnageTool) samt Windows (Sn0wbreeze).

Med PwnageTool och Sn0wbreeze kan du uppdatera din iPhone från valfri iOS upp till 4.2.1 utan att ditt baseband uppdateras. Detta gäller för alla olika iPhone-enheter och gör således att du kan låsa upp din iPhone på iOS 4.2.1 om du inte har uppdaterat din iPhone tidigare.

OBS: Observera att bilderna i denna guide är för Mac och inte Windows. Det betyder att för alla er som använder Sn0wbreeze kommer det inte att se riktigt likadant ut som det gör nedan. Grundprinciperna är dock likadana och inställningarna stämmer överens med varandra. Vid frågor och funderingar är det bara att säga till.

Steg 1 – Ladda ner dina filer

Det första du skall göra är att ladda ner dom filer vi behöver. Det är dels PwnageTool 4.2 (Mac) eller Sn0wbreeze 2.2 (Win) samt den mjukvara du tänker skapa en Custom IPSW för, det vill säga vilken iPhone du tänker jailbreaka.

PwnageTool 4.2 (Mac)

Sn0wBreeze 2.2 (Windows)

iPhone 3G: iOS 4.2.1

iPhone 3GS: iOS 4.2.1

iPhone 4: iOS 4.2.1

iPad: iOS 4.2.1

Observera att du även kan jailbreaka din iPod touch 3G och 4G med iOS 4.1. För fler iOS-filer besök vårt filarkiv.

Steg 2 – Starta PwnageTool

När du har laddat ner dina filer och placerat dom på ett ställe där du vet var du har dom är det bara att köra igång. Börja med att starta PwnageTool eller Sn0wbreeze beroende på vilket operativsystem du har.

Du kommer nu få en ruta där du kan se olika enheter. Börja med att välja expert mode uppe i menyn, detta gäller också för sn0wbreeze. Beroende på vilken enhet du har ska du nu välja rätt hårdvara, i guiden är det iPhone 4. Tryck därefter på den blåa pilen nere i högra hörnet.

Steg 3 – Välj IPSW

Nu ska du välja din korresponderande mjukvara, det vill säga iOS 4.1. Beroende på enhet har du respektive länk i steg 1.

Steg 4 – Optimera din IPSW

När du nu har valt vilken mjukvara du skall skapa din custom ispw av är det bara att köra igång. Börja med att klicka på Genereal.

I General ska du nu välja om du vill aktivera din iPhone. Om du använder ultrasn0w eller någon annan mjukvaruupplåsning måste du välja Activate the phone, om inte annat är det valfritt. Aktiveringen är alltså det steg som sker i iTunes via original-simkortet som telefonen är låst till. När du har bestämt dig trycker du dig vidare via den blåa pilen.

Om du aktiverar din iPhone via Sn0wbreeze kommer du att få problem med YouTube. Det är dock enkelt att åtgärda, lägg till cydia.pushfix.info i Cydia och installera pushfix & youtube när du är klar.

Steg 5 – Cydia settings

I Cydia settings kan du nu välja vilka program du vill installera på din iPhone redan innan den är uppdaterad. I guiden har jag valt att lämna detta steg då du ej är bunden att installera paket.

I Custom Package settings väljer du Cydia Installer innan du går vidare. Detta är ett steg du måste göra om du vill ha Cydia i din iPhone.

Steg 6 – Bygg din IPSW

När du nu har optimerat din installation ska du nu bygga din custom IPSW. Detta gör du helt enkelt genom att trycka på Build.

Välj var du vill placera din fil och även vad den ska heta. Förslagsvis lägger du filen på skrivbordet.

Steg 7 – Spara och återställ

Nu ska du låta din Mac jobba. Du kommer se ett ihopplock av din Custom IPSW.

Din Mac kommer att fråga efter administratörslösenordet, skriv in det och strax har du din Custom IPSW på skrivbordet.

För Windows är det bara att vänta tills Sn0wbreeze är klar.

Steg 8 – Sätt din iPhone i DFU

Nu när din mjukvara är klar är det inte mycket kvar att göra. PwnageTool kommer du att guida dig igenom processen att sätta din iPhone i DFU. Följ anvisningarna på skärmen tills du får grönt ljus av PwnageTool.

Steg 9 – Återställ din iPhone med Custom IPSW

Öppna nu iTunes, du ska nu få ett meddelande att iTunes har hittat en enhet i återställningsläge.

Tryck på återställ samtidigt som du håller in Alt (Mac) eller Shift (Win), välj därefter din skapade Custom IPSW.

Steg 10 – Lås upp din iPhone

Nu är din iPhone 3G/3GS eller 4 jailbreakad och klar. Om du vill låsa upp din iPhone kan du följa denna guide.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.