Guide: Hur du jailbreakar och låser upp iPhone 2G med OS 3.0/3.0.1!

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att jailbreaka din iPhone 2G med senaste systemmjukvaran 3.0 alternativt 3.0.1. För att kunna genomföra guiden måste du ladda ner följande filer, observera att du endast behöver den version av redsn0w som stödjer ditt operativsystem, det vill säga använder du windows tar du windowsversionen och tvärtom. För iPhone 3G guide se här, får 3GS här!

Redsn0w – Windows

Redsn0w – Mac

BL 3.9 – Bootloader 3.9

BL 4.6 – Bootloader 4.6

iPhone 2G OS 3.0

Steg 1 – Skapa mappar

Det första du ska göra är att ladda ner ovanstående filer, placera dem i en skapad mapp på skrivbordet. Detta för att du lättast ska veta var du har dina saker.

Steg 2 – Nyttja Redsn0w

Det du ska göra nu är att öppna upp redsn0w. När Redsn0w är färdigladdat ska du först välja Browse och sedan OS filen 3.0 som du laddade ner tidigare. Denna ska du även välja om du har OS 3.0.1 på din iPhone!

1

När Redsn0w har identifierat IPSW:n ska du få följande meddelande; IPSW succesfully identified!

3

Steg 3 – Välj installation

När IPSW:n är identifierad trycker du på next. Nu ska du välja vad du vill installera på din iPhone samt om du vill låsa upp den. Cydia är obligatoriskt och det måste du installera, därav bockar du i den rutan. Även Unlock är abligatorisk om du vill att din iPhone ska förbli olåst. Icy är frivilligt, det är en nedladdningscentral precis som Cydia.

2

Steg 4 – Välj Bootloaders

Nu ska du välja korrekta bootloaders, detta är vitalt om du låser upp din iPhone!

3

Steg 5 – Bekräfta installation och sätta iPhone i DFU-läge

Nu är redsn0w klar för att jailbreaka och aktivera din iPhone. Försäkra dig om att din iPhone är inkopplad och avstängd innan du fortsätter, detta framgår i redsn0w!

4

Nu ska du sätta iPhone i DFU-läge och det framgår tydligt i redsn0w hur du gör. Du gör följande;

1. Håll in powerknappen i tre sekunder, Apple loggan ska komma fram.

2. När äpplet visas i skärmen håller du in homeknappen samtidigt som powerknappen, det vill säga du släpper inte powerknappen.

3. Efter tio sekunder kommer iPhone att stängas av, släpp powerknappen och fortsätt att hålla in i Homeknappen. Observera att vanliga apple loggan inte får komma upp igen, då måste du börja om!

5

Steg 6 – Vänta på reboot

Om du gjorde rätt när du satte iPhone i DFU-läge är det bara att vänta, du kommer se en aktivitetsruta och redsn0w säger när den är klar. iPhone kommer att så småningom starta om och när den har gjort det finner du Cydia på springboards andra meny förutsatt att du inte har några program installerade sen tidigare!

Du kommer att se något som kallas för boot neuter i iPhones display efter att redsn0w är klar, denna tar cirka fem minuter och det är bara vänta!

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.